Задържаха таксиджия, фучал с 230 км в час

Задържан е младеж, който преди броени дни е шофирал с 230 км/ч в горнооряховското село Поликраище. 23-годишният джигит правил автодемонстрации по прав участък на главния път Свиленград-Русе в населеното място.

А.Б.работи като таксиметров шофьор, а уменията си на автопилот демонстрирал с лек автомобил "Пежо". Изявите му на пътя били заснети от негов приятел, който се е возил на задната седалка на колата, а след това качил клипа в интернет. Така освен А.Б. е арестуван и авторът на видеоматериала.

Във видеото, което участникът в екстремната проява завъртял в социалните мрежи, ясно се вижда както стрелката на километража, която сочи 230 км, така и това, че шофьорът показва среден пръст на всички, които искат спешни мерки срещу потенциалните убийци на пътя. Подобни прояви в Поликраище е имало и друг път.

Срещу А.Б.е образувано досъдебно производство по чл.325 от НК за хулиганство.Справка в регистрите на КАТ показала, че е пътен рецидивист със 17 акта и фиша за превишена скорост. Нарушенията му са от 2013 г до сега.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони