Росица Кирова, кандидат за кмет на Видин от коалиция "Единни за промяна", посети дома за възрастни хора в село Кутово

Сигурност и спокойствие за себе си и семействата си желаят възрастните хора от дома за стари хора в село Кутово, които посрещнаха с песен кандидата за кмет на община Видин от коалиция "Единни за промяна" Росица Кирова.

Бабите и дядовците изразиха подкрепата си за Кирова, която познават от дете, защото е израснала в селото и знаят, че е упорита, че може да постигне всичко, което пожелае и е човек, на когото може да се вярва.

"За да върнем първенството на Видин като община с най-добре развита социална инфраструктура ще възстановим редица услуги, които бяха закрити през последните години. Ще използваме изоставените общински сгради, за да кандидатстваме за европейски средства за създаване на центрове, както за възрастни хора, така и за летни обучителни лагери за деца", заяви Росица Кирова.

Това, което тревожи възрастните хора е течащия покрив на дома. Кандидатът за общински съветник от листата на "Единни за промяна" Борислав Ванков лично пое ангажимент, когато Росица Кирова стане кмет на общината, в дома за възрастни хора в Кутово да бъде поставена нова капандура и да не се налагат чести ремонти на сградата.

Домът за възрастни хора, който се намира в сградата на бивша детска градина в село Кутово, е открит през април 2011 г. Ремонтът и преустройството на помещенията са финансирани по "Красива България" и оперативна програма "Регионално развитие" по проект "Подобряване достъпността и условията на живот на хората в неравностойно положение".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини