Крадец обрал два апартамента в столичния квартал „Изток“

Убиха инвалид заради 1000 лева (обзор) Жертвата трябвало да плати с парите рампа за количката си

Лондон не иска да плаща сметката за Брекзит Една трета от британците предпочитат Борис Джонсън пред Тереза Мей

Земетресение от 5,9 по Рихер в Иран Близо 130 души са пострадали

Израел спасява „Бели каски“ Около 800 души са прехвърлени през Голаните в Йордания

Борисов с цветя пред паметника на Пети полк в Шумен "Епохата на войните трябва да остане в миналото", каза премиерът

Защитават сградите от радон Полагат хидроизолация и изграждат нови системи за вентилация

Министър Порожанов: Умъртвени са всички животни от последните три останали стада в село Шарково В Болярово все още не са взети проби

Вдигат глобите за нарушителите в туризма

Никос Кодзиас: Не може да бъде отнето правото на жителите на Македония да се самоопределят като „македонци“

52-годишен мъж се обеси в апартамента си в Бургас

Катастрофа затруднява движението на пътя Шумен – Карнобат

Тийнейджъри охлаждаха страсти във фонтаните пред НДК (СНИМКИ)

Индийски крал засенчва Статуята на свободата (инфографика) Най-високата скулптура в света ще се издига край Мумбай

Силна експлозия в близост до летището в Кабул, най-малко 10 души са загинали

Инж. Дилян Димитров, кандидат на партия ГЕРБ за кмет на община Монтана: Монтана трябва да стане модерен град, с европейски облик

– Господин Димитров, два мандата сте успешен кмет от ГЕРБ на община Георги Дамяново и имате подкрепата на хората там. Какво отговаряте, когато Ви питат защо се кандидатирахте за кмет на община Монтана?

– Заставам открито пред хората и им заявявам, че се гордея с работата, която свършихме, с постигнатите успехи и видимите резултати. Успяхме да изпълним поетите обещания. Признавам, че ще ми липсват работата и колегите в Георги Дамяново, но не може да се твърди, че ги изоставям. Екипът там е отлично подготвен и той ще продължи започнатото. Поетото от мен предизвикателство е голямо, но и естествено продължение на успехите ни. Монтана заслужава по-добро и ефективно управление, за да влезе наистина в ХХІ век с нов модерен облик, да преодолее пасивите на най-изостаналия регион на ЕС. Доказал съм, че имаме необходимите качества, знания и умения. Ще развиваме инфраструктурата, ще привличаме инвеститори, ще работим здраво в областта на социалната политика. Ще бъдем онзи съзидателен фактор, който да задържи младите хора тук, да помага на възрастните, да гради стъпка по стъпка. Здравите тухлички, поставени в основата, правят стабилна нашата къща.

– Идвате в община – областен център, с повече жители и повече проблеми. Ще се справите ли с предизвикателствата, пред които се изправяте?

– В една голяма община кметът трябва да има силна воля, добър и сплотен екип и голяма работоспособност, за да изпълнява обещаното. Позовавайки се на успешния ми опит като кмет, не мога да не забележа съществени пропуски в управлението на община Монтана. Недопустимо е областният център да няма общински план за развитие за периода 2014-2020 г. Всеки кмет според закона е длъжен да предложи такъв план за одобрение на общинския съвет. Как ще се развива общината, какви са приоритетите й? Ще преустановя порочната практика на работа без цели.

– Г-н Димитров, община Георги Дамяново е водеща в усвояването на европейски средства. Ще постигнете ли същите резултати и като кмет на Монтана?

– В програмата ми това е една от най-важните цели. За периода 2007-2013 г. Монтана има в пъти по-малко одобрени проекти на принципа на конкурентния подбор, сравнено с Георги Дамяново. Време е и Монтана да стане водеща в усвояването на средства от ЕС. Моят опит и подкрепата на правителството ме правят уверен, че ще бъдем лидери в региона.

-Разбирам, че идвате с нова философия за управление на община Монтана. Какви са идеите ви?

– Мечтата ми е да събудя Монтана за живот, да накарам хората да се гордеят с родното си място, да не го напускат, както се случва масово в момента. Искам градът да се превърне в локомотива на Северозапада, да бъде град с бъдеще. Искам всяка сфера на живот да претърпи категорична промяна – нашите деца да живеят в чист и сигурен град, да мислят за дома си като за реликва, а не като за тежест, да инвестират тук, да уважават институциите и хората. Бизнесът да се развива, да привличаме нови инвеститори, които да създават устойчиви работни места. Наистина Монтана да стане европейски град.

– Какво е вашето послание към хората от община Монтана?

– Искам да благодаря на хората, които ме подкрепят и вярват, че моите идеи и тези на екипа ми са реални и изпълними. Благодаря им, че сме заедно, че имаме енергията и силата да продължим напред. Подкрепата им и тази на правителството ми дават увереност, че сме на правилния път. Нека заедно всички направим следващите крачки към доброто бъдеще. Аз и моят екип вече направихме първата с промяната на входа на гр. Монтана – вход за новите инвеститори, вход за младите хора, вход на добрата перспектива. Време е!

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.