На 6 април 2020 да почерпят

Девите да овладеят емоцията си, Скорпионите да не се поддават на ласкателствата – Дневният хороскоп на Алена

Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

Инж. Дилян Димитров, кандидат на партия ГЕРБ за кмет на община Монтана: Монтана трябва да стане модерен град, с европейски облик

– Господин Димитров, два мандата сте успешен кмет от ГЕРБ на община Георги Дамяново и имате подкрепата на хората там. Какво отговаряте, когато Ви питат защо се кандидатирахте за кмет на община Монтана?

– Заставам открито пред хората и им заявявам, че се гордея с работата, която свършихме, с постигнатите успехи и видимите резултати. Успяхме да изпълним поетите обещания. Признавам, че ще ми липсват работата и колегите в Георги Дамяново, но не може да се твърди, че ги изоставям. Екипът там е отлично подготвен и той ще продължи започнатото. Поетото от мен предизвикателство е голямо, но и естествено продължение на успехите ни. Монтана заслужава по-добро и ефективно управление, за да влезе наистина в ХХІ век с нов модерен облик, да преодолее пасивите на най-изостаналия регион на ЕС. Доказал съм, че имаме необходимите качества, знания и умения. Ще развиваме инфраструктурата, ще привличаме инвеститори, ще работим здраво в областта на социалната политика. Ще бъдем онзи съзидателен фактор, който да задържи младите хора тук, да помага на възрастните, да гради стъпка по стъпка. Здравите тухлички, поставени в основата, правят стабилна нашата къща.

– Идвате в община – областен център, с повече жители и повече проблеми. Ще се справите ли с предизвикателствата, пред които се изправяте?

– В една голяма община кметът трябва да има силна воля, добър и сплотен екип и голяма работоспособност, за да изпълнява обещаното. Позовавайки се на успешния ми опит като кмет, не мога да не забележа съществени пропуски в управлението на община Монтана. Недопустимо е областният център да няма общински план за развитие за периода 2014-2020 г. Всеки кмет според закона е длъжен да предложи такъв план за одобрение на общинския съвет. Как ще се развива общината, какви са приоритетите й? Ще преустановя порочната практика на работа без цели.

– Г-н Димитров, община Георги Дамяново е водеща в усвояването на европейски средства. Ще постигнете ли същите резултати и като кмет на Монтана?

– В програмата ми това е една от най-важните цели. За периода 2007-2013 г. Монтана има в пъти по-малко одобрени проекти на принципа на конкурентния подбор, сравнено с Георги Дамяново. Време е и Монтана да стане водеща в усвояването на средства от ЕС. Моят опит и подкрепата на правителството ме правят уверен, че ще бъдем лидери в региона.

-Разбирам, че идвате с нова философия за управление на община Монтана. Какви са идеите ви?

– Мечтата ми е да събудя Монтана за живот, да накарам хората да се гордеят с родното си място, да не го напускат, както се случва масово в момента. Искам градът да се превърне в локомотива на Северозапада, да бъде град с бъдеще. Искам всяка сфера на живот да претърпи категорична промяна – нашите деца да живеят в чист и сигурен град, да мислят за дома си като за реликва, а не като за тежест, да инвестират тук, да уважават институциите и хората. Бизнесът да се развива, да привличаме нови инвеститори, които да създават устойчиви работни места. Наистина Монтана да стане европейски град.

– Какво е вашето послание към хората от община Монтана?

– Искам да благодаря на хората, които ме подкрепят и вярват, че моите идеи и тези на екипа ми са реални и изпълними. Благодаря им, че сме заедно, че имаме енергията и силата да продължим напред. Подкрепата им и тази на правителството ми дават увереност, че сме на правилния път. Нека заедно всички направим следващите крачки към доброто бъдеще. Аз и моят екип вече направихме първата с промяната на входа на гр. Монтана – вход за новите инвеститори, вход за младите хора, вход на добрата перспектива. Време е!

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.