Миков в Шумен: БСП предлага най-доброто за хората

Със скандирания „БСП, Победа“ Шумен посрещна лидера на левицата Михаил Миков

Със скандирания „БСП, Победа“ членове и симпатизанти на левицата в Шумен посрещнаха председателя на БСП Михаил Миков, кандидата на левицата за кмет на града Иван Иванов, кандидат-кметове за населени места и листата за общински съветници, в препълнената зала на общината в гр. Шумен. Пред събралите се лидерът на социалистите бе категоричен, че именно БСП предлага най-доброто за хората. „Нашите кандидати, платформата ни за лява политика в местната власт, е това, което българите искат.

Това, на което БСП е носител, което ни прави отговорна партия на мнозинството български граждани, е идеята за справедливост и солидарност. Ясно заявяваме пред всички българи, че изборите не могат да бъдат сделка за власт. Те не могат да бъдат и договорки за това кой ще разпределя обществените поръчки, кой ще назначава в общината или държавата“, подчерта Миков.

Той допълни, че левицата е имала възможност да влезе във властта, но е отказала и е избрала да бъде опозиция. „БСП отказа на българския гражданин да му бъде увеличена възрастта за пенсиониране“, припомни председателят на БСП и като пример посочи разговора му с жена на 61 години, която не може да си намери работа и няма да може да се пенсионира по новите правила. „Точно тези хора усещат какво означава дясно управление“, коментира той. По думите му дясното управление не иска да влиза в политически дискусии и даде за пример кандидата на ГЕРБ за кмет на Шумен.

„Те се снимат пред красиви обекти, участват в рязане на ленти и смятат, че това е кампания, но не е. Това е политически ПР. Докато нашите кандидати застават с лицата си пред вас и ще се борят за лява, социална политика“, категоричен е той. Миков уточни, че в страната хиляди деца няма да започнат първи клас, заради липсата на социална политика. Според него младите семейства не могат да си позволят да издържат децата си. „20% от децата ни отпаднаха от образователната ни система, а управляващите ни искат да финансират частните училища с оскъдните пари за образование“, каза още той и продължи, че БСП е против воденето на подобна политика.

Михаил Миков подчерта, че управляващите увеличават и данъчната тежест върху бедния българин, като му отнемат онези 400 лв., които всеки работещ на минимална работна заплата е можел да получи. „Това не бива да се подменя от рязането на ленти и от показването на политици по телевизията. Ние обаче няма да използваме тези средства, каквото и да ни струва това“, категоричен бе лидерът на левицата.

Миков призова хората да гласуват за кандидатите на БСП и да бъдат със самочувствието на хора на социалистическата идея. „И трябва да остане главното – привързаността към лявата идея“, поясни Миков. Той каза също, че само левицата има ясна политическа платформа. „Нашите кандидати са пряко ангажирани с платформата ни и лявата политика в интерес на обикновения човек“, категоричен бе лидерът на социалистите и ги призова много добре да разчитат какво прави държавата за социалните им права.

"Ние излизаме пред хората в Шумен с най-доброто. Благодаря на нашия кандидат за кмет Иван Иванов и целия екип за това, че поеха отговорността да се борят и да постигат резултати. Това е бъдещото поколение на България и само от нас зависи дали сегашното

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини