Плевнелиев: Издигането на граници е изкушаващо, но временно решение

Издигането на граници е изкушаващо, но временно решение. Интеграцията е единственият начин за постигане на мир. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, предаде БГНЕС.

Държавният глава смята, че нито една страна не е в състояние да се справи сама с конфликтите, които ни заобикалят. Европейските граждани чувстват опасността, която идва от войните в Сирия, Северна Африка и други региони.

"Не бива да чакаме кризите да се появят на телевизионните екрани, за да действаме. Трябва да се борим с причините за възникването им, да действаме проактивно", каза Плевнелиев. Той смята, че за да се предотврати за в бъдеще развитието на подобни тежки кризи, като тези, на които сме свидетели в момента, в ООН трябва да бъде създадено специално звено за тяхното предотвратяване.

Европа трябва да удари по масата и да каже "стига с тази кървава война" заяви Плевнелиев, коментирайки конфликта в Сирия. Според него бежанският поток, който заля европейските страни през последните месеци изисква единно решение и общоевропейски подход. "Време е да се обединим, да се справим с причините за тези кризи, а не с техните последствия", подчерта държавният глава.

Коментари

Задължително поле