Проучване: Хората подсъзнателно изпитват омраза към други, които не желаят да имат деца

Жена даде 4400 лева на телефонни измамници за ваксина за дъщеря си

11 бойци са убити при израелските въздушни удари в Сирия

34-годишен хасковлия без книжка блъсна дете на пешеходна пътека

Рискът за рецесия в еврозоната и САЩ се увеличава Няколко признака за предстоящия глобален спад

Rolls-Royce с рекордни продажби Британската компания изпрати най-успешната си година

Проф. Гетов: Внедряването на системата за верификация на лекарства няма да доведе до фалит на аптеки у нас

Проф. Кантарджиев: Всяка година смъртните случаи у нас са над 10 000 след бактериални усложнения от грипа

Германия ограничава до 130 км/ч скоростта по магистралите си от 2023 г.

Облачно време днес

Шофьор на автобус издъхна зад волана, блъскайки се в две коли в Бургас

Цветанов: Не смятам да имаме по-малко от 6 евродепутати и съм убеден, че могат да бъдат и 7

Какво да работят общинските съветници, забраните са прекалени Те са публични фигури и не трябва да използват големите пари и активи, които контролират

Как са измислени ирландските танци?

Мария Габриел: Една от силните страни на ГЕРБ е, че говори за България с един глас в трите европейски институции

Чавдар Трифонов: Общината трябва да помага на младите и да чува възрастните хора

Фонд за насърчаване на раждаемостта и по-голяма подкрепа на пенсионерите и хората с увреждания планира кандидатът на реформаторите и патриотите

Насърчаването на майчинството и подпомагане на младите родители, които желаят да продължат трудовата си кариера, са сред основните приоритети в социалната политика на кандидата за кмет на МК „Реформатори и патриоти – решението за Варна“ Чавдар Трифонов. Еднократна финансова помощ от общинския бюджет при раждането на първо, второ и трето дете е разчел в програмата си кандидатът на дясната коалиция. За целта е необходимо да се видят резервите в бюджета, за да се направи фонд за насърчаване на раждаемостта. В критериите за отпускане на средствата ще бъдат включени и изискванията, разписани с последните промени в Закона за образованието, които предвиждат обвързване, в това число и на общинските помощи, с посещаемостта на децата в образователните центрове.

Мярката, която ще подпомогне едновременно младите родители и възрастните хора във Варна, е разработването на общинска програма за насърчаване на работещите родители с осигуряването на гледачи за децата им. Защо не тези хора, които ще се грижат за малките варненчета, да не са нашите баби. Така те ще могат да подпомогнат бюджета си и ще се чувстват полезни, а младите родители ще са спокойни на работа, че децата им са поверени в опитни ръце, обяснява идеята си Чавдар Трифонов.

Нуждите на нашите родители, баби и дядовци не са големи. Това, което се иска от нас, е да ги чуваме. Затова планирам създаването на специален съвет по социалните въпроси, в който задължително ще бъдат поканени представители на пенсионерските организации, разкри Трифонов. Той няма да бъде параван за решения на администрацията, а ще обобщава проблемите и ще реагира бързо с предложения за решаването им.

Бързо звено ще бъде създадено в администрацията на Чавдар Трифонов и за работа с организациите на хората с увреждания във Варна. Негова задача ще бъде да определи всички проблемни за инвалидите зони и още от следващата бюджетна година да се започне с приспособяването на първите 20 от тях за хората в неравностойно положение. В момента във Варна средата е недостъпна за хората с увреждания. Институциите нямат рампи за инвалидни колички, светофарите не са пригодени за хора с увредено зрение. Затова смятам да бъдат разписани общински правила, които да задължават инвеститорите при изграждането на нова или ремонтирането на стара сграда да бъдат изграждани съоръженията, регламентирани със закона за достъпност на средата, категоричен е кандидатът на МК „Реформатори и патриоти – решението за Варна“ Чавдар Трифонов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.