Футболна България се прости с Георги Марков

Условна присъда за педофил, посегнал на 12-годишно момче

Takeaway.com придоби BGmenu

Евродепутати: ЕС не може да наложи въвеждане на регистрираните партньорства в България

Борис Цветков: Абсурдно е да вдигаш двойна китайска стена от небостъргачи между “Дружба” и “Младост”

Почина 17-годишният младеж, който падна от третия етаж на дом за деца в Роман

Анита Мейзер с нова версия пред съда – мъжът й се самоубил, докато купувала яйца Аз съм единствената осъдена за подкуп на думи, каза скандалната миска

Повишен интерес за лов в България на изложението в Залцбург

Общинският съвет в Благоевград отхвърли предложената от БСП временна комисия за ремонта на центъра

Николина Ангелкова се срещна с българи във Вашингтон

Няма инструкции за спиране на бригадите в САЩ

Кметът на Елена получи благодарствена грамота от потомците на Макгахан

Увеличават паралелките с немски език във Варна

Искат екстрадиране на мъж от Златарица, обвинен в изнасилване във Франция Нашенецът е в ареста след като бил обявен за международно издирване

Арестуваха двама японци за стрелба срещу представителството на Северна Корея в Токио

Чавдар Трифонов: Общината трябва да помага на младите и да чува възрастните хора

Фонд за насърчаване на раждаемостта и по-голяма подкрепа на пенсионерите и хората с увреждания планира кандидатът на реформаторите и патриотите

Насърчаването на майчинството и подпомагане на младите родители, които желаят да продължат трудовата си кариера, са сред основните приоритети в социалната политика на кандидата за кмет на МК „Реформатори и патриоти – решението за Варна“ Чавдар Трифонов. Еднократна финансова помощ от общинския бюджет при раждането на първо, второ и трето дете е разчел в програмата си кандидатът на дясната коалиция. За целта е необходимо да се видят резервите в бюджета, за да се направи фонд за насърчаване на раждаемостта. В критериите за отпускане на средствата ще бъдат включени и изискванията, разписани с последните промени в Закона за образованието, които предвиждат обвързване, в това число и на общинските помощи, с посещаемостта на децата в образователните центрове.

Мярката, която ще подпомогне едновременно младите родители и възрастните хора във Варна, е разработването на общинска програма за насърчаване на работещите родители с осигуряването на гледачи за децата им. Защо не тези хора, които ще се грижат за малките варненчета, да не са нашите баби. Така те ще могат да подпомогнат бюджета си и ще се чувстват полезни, а младите родители ще са спокойни на работа, че децата им са поверени в опитни ръце, обяснява идеята си Чавдар Трифонов.

Нуждите на нашите родители, баби и дядовци не са големи. Това, което се иска от нас, е да ги чуваме. Затова планирам създаването на специален съвет по социалните въпроси, в който задължително ще бъдат поканени представители на пенсионерските организации, разкри Трифонов. Той няма да бъде параван за решения на администрацията, а ще обобщава проблемите и ще реагира бързо с предложения за решаването им.

Бързо звено ще бъде създадено в администрацията на Чавдар Трифонов и за работа с организациите на хората с увреждания във Варна. Негова задача ще бъде да определи всички проблемни за инвалидите зони и още от следващата бюджетна година да се започне с приспособяването на първите 20 от тях за хората в неравностойно положение. В момента във Варна средата е недостъпна за хората с увреждания. Институциите нямат рампи за инвалидни колички, светофарите не са пригодени за хора с увредено зрение. Затова смятам да бъдат разписани общински правила, които да задължават инвеститорите при изграждането на нова или ремонтирането на стара сграда да бъдат изграждани съоръженията, регламентирани със закона за достъпност на средата, категоричен е кандидатът на МК „Реформатори и патриоти – решението за Варна“ Чавдар Трифонов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.