Акция „Багер“ в бургаско гето Тежки машини бутнаха 35 незаконни постройки

Възрастна жена получи сърдечен пристъп в Рила, транспортираха я до болница с хеликоптер 

Кога хазната връща ДДС по европроекти

Чавушоглу: Отношенията на Турция с Европейския съюз започват да се нормализират

Йорданка Фандъкова провери новоизградена детска градина в столичния квартал „Младост“ (СНИМКИ)

Внимание! Обирджии нападат туристи в района на Акропола

Румен Петков: ПП АБВ ще сезира и „Морска администрация“ за казуса с нефтонаходището на Галата

България и страните от Вишеградската група с обща позиция в защита на фермерите срещу търговците

В 7 от резервоарите на „Мопанг“ има близо 300 литра гориво Източването ще започне в края на август

КАТ установи близо 4700 нарушения по пътищата за ден, взе над 80 книжки (ВИДЕО)

Постоянен арест за спасител от басейн, обвинен в блудство с деца

Зърнокомбайн изгоря напълно при пожар в Обединение Разследват причините за огъня

Борисов: Не съм доволен от шефката на регистъра, ще има промени до дни

Задържаха голямо количество амфетамини при спецакция в Разград, двама са в ареста

Задържаха мъж, заподозрян за убийство на 38-годишен в столичния квартал „Орландовци“

Чавдар Трифонов: Общината трябва да помага на младите и да чува възрастните хора

Фонд за насърчаване на раждаемостта и по-голяма подкрепа на пенсионерите и хората с увреждания планира кандидатът на реформаторите и патриотите

Насърчаването на майчинството и подпомагане на младите родители, които желаят да продължат трудовата си кариера, са сред основните приоритети в социалната политика на кандидата за кмет на МК „Реформатори и патриоти – решението за Варна“ Чавдар Трифонов. Еднократна финансова помощ от общинския бюджет при раждането на първо, второ и трето дете е разчел в програмата си кандидатът на дясната коалиция. За целта е необходимо да се видят резервите в бюджета, за да се направи фонд за насърчаване на раждаемостта. В критериите за отпускане на средствата ще бъдат включени и изискванията, разписани с последните промени в Закона за образованието, които предвиждат обвързване, в това число и на общинските помощи, с посещаемостта на децата в образователните центрове.

Мярката, която ще подпомогне едновременно младите родители и възрастните хора във Варна, е разработването на общинска програма за насърчаване на работещите родители с осигуряването на гледачи за децата им. Защо не тези хора, които ще се грижат за малките варненчета, да не са нашите баби. Така те ще могат да подпомогнат бюджета си и ще се чувстват полезни, а младите родители ще са спокойни на работа, че децата им са поверени в опитни ръце, обяснява идеята си Чавдар Трифонов.

Нуждите на нашите родители, баби и дядовци не са големи. Това, което се иска от нас, е да ги чуваме. Затова планирам създаването на специален съвет по социалните въпроси, в който задължително ще бъдат поканени представители на пенсионерските организации, разкри Трифонов. Той няма да бъде параван за решения на администрацията, а ще обобщава проблемите и ще реагира бързо с предложения за решаването им.

Бързо звено ще бъде създадено в администрацията на Чавдар Трифонов и за работа с организациите на хората с увреждания във Варна. Негова задача ще бъде да определи всички проблемни за инвалидите зони и още от следващата бюджетна година да се започне с приспособяването на първите 20 от тях за хората в неравностойно положение. В момента във Варна средата е недостъпна за хората с увреждания. Институциите нямат рампи за инвалидни колички, светофарите не са пригодени за хора с увредено зрение. Затова смятам да бъдат разписани общински правила, които да задължават инвеститорите при изграждането на нова или ремонтирането на стара сграда да бъдат изграждани съоръженията, регламентирани със закона за достъпност на средата, категоричен е кандидатът на МК „Реформатори и патриоти – решението за Варна“ Чавдар Трифонов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.