Дневен хороскоп на Алена за неделя, 23.02.2020

На 23 февруари 2020 да почерпят

Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

Бойко Борисов: В момента Турция спасява Европа и лично нас от бежанците

В момента Турция спасява Европа и лично нас от бежанците. Това каза премиерът Бойко Борисов при посещение на София Тех Парк, където се срещна с европейския комисар, отговарящ за наука, изследвания и иновации Карлос Моедас, съобщи „Фокус”.

На въпрос каква ще бъде позицията му при разговора с Доланд Туск Борисош заяви , че се запазва традицията председатели на Европейски съвети да идват всяка година в България. „Доналд Туск ми е добър приятел, 5 години бяхме премиери заедно. Варна я обича, а и е морска столица, затова така решихме“, заяви той във връзка с мястото на срещата.

„Има много теми-бежанците, Сирия, особено зоната за сигурност. С турския премиер се чухме и на 14-ти ще отида за 1 час на тази конференция и да се видя лично с него, за да продължим общите действия“, посочи Борисов.

Според него Турция действително полага огромни усилия и с посещението си в Страсбург турският президент е дал ясен ангажимент за по-нататъшните си действия. Относно това дали ще изложи допълнителни аргументи за бежанците пред Доналд Туск, премиерът заяви, че той ги знае прекрасно.

„На съвета ги обяснявах на всички колеги. Факт е, че идва и ще говорим на тази тема – самата Европа виждате, че търси бързи решения“, добави Борисов.

По думите му, случилото се вчера в Европейския парламент между канцлерът на Германия президентът на Франция е безпрецедентно. „Явно Европа разбира какви са проблемите ѝ и колко тежко може да й се отрази и взима решения“, допълни той. „Надявам се, че Европа се окопитва като действия. С това, което се случва в Сирия, нищо добро не ни очаква, защото там войната тече в пълна сила и ако не се намери решение и то бързо, в скоро време няма как бежанската вълна да спре“, посочи премиерът.

По повод на престоящите избори Борисов заяви: Ние си гледаме работата и въобще не се меся в изборите.

Той коментира, че ако се разбере, че кандидат за кмет от ГЕРБ е купувал гласове, ще снеме доверието си от него. Запитан кога това ще се случи за кандидата за кмет на община Перник, която е от ГЕРБ, предвид изтекъл запис в интернет с нея, той заяви, че това не е вярно и записът, в който участва тя не е за купуване на вот.

„Не е вярно това, нали го провериха вчера, има и журналисти свидетели, че било от миналата година от евроизборите и там, където се взимат застъпници. Няма да стане така, както са си го замислили с компромати. Ние си гледаме работата и въобще не се меся в изборите“, увери премиерът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.