Мачовете и спортът по телевизията днес, вторник, 25 февруари 2020

На 25 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за вторник, 25.02.2020

Задържаха четирима заподозрени за нападението над момче в столичен автобус

550 млрд. долара са вложени в бизнес имоти

Турция купува третия си сондажен кораб от Великобритания

Трус от 4,4 по Рихтер в Калабрия

Кухнята влиза в хола на българина Все по-малко софиянци търсят отделно помещение за готвене

14-дневна изолация и наблюдение за всички, пристигнали от Китай в област Сливен

Nasimo отваря прозореца към детството За първи път: Графити изложба в Националната художествена галерия

Полицията в Германия: Шофьорът във Фолкмарзен е врязал умишлено колата си в карнавалното шествие

Медицинските маски свършиха, минаваме на самоделки Заради паниката няма доставки в аптеките

Спират полети от и до Милано Туроператори връщат пари за предплатени екскурзии

Кога ни се полага работно облекло?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 февруари 2020

Плевнелиев: Днес Югоизточна Европа има всички шансове да развие и осъществи големия си потенциал

Днес Югоизточна Европа има всички шансове да развие и осъществи големия си потенциал, а това се забелязва и от световните икономики. Това каза президентът Росен Плевнелиев по време на среща на високо равнище с тема „Нови визии за партньорство и съседство в Европа“, предаде „Фокус”.

„Той припомни, че вече са изминали почти 2 десетилетия от последния голям военен конфликт на Балканите, но въпреки това всички все още добре си спомнят за тези времена. „Тогава България беше в периферията на разширяващия се Европейски съюз и икономическото сътрудничество между Балканските държави беше много слабо и почти никакво. Днес в Югоизточна Европа е съвсем различно. В региона се развива невиждано до сега икономическо и политическо сътрудничество между държавите. Югоизточна Европа има всички шансове да развие и осъществи големия си потенциал, а това се забелязва и от световните икономики”, коментира Плевнелиев.

„Преди 20 години балканските държави бяха изолирани една от друга. Преди 5 години броят на румънските туристи в България беше 300 000, днес е 1,5 милиона. Преди 10 години българските туристи в Сърбия бяха 50 000, сега са 350 000,” посочи държавният глава. По думите му, през последното десетилетие търговският обмен между България и Румъния се е увеличил 10 пъти, между България и Сърбия – 3 пъти,а между България и Гърция – 6 пъти.

„Икономиките на отделните държави, техните граждани постоянно се сближават, ние вече сме заедно. Ние не желаем да преначертаваме границите на Балканите, а се стремим към тяхното премахване. Ускоряваме трансграничното сътрудничество и постепенно разбираме, че сътрудничеството между съседи е мощен инструмент, особено тук на Балканите”, посочи още Плевнелиев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.