На 6 април 2020 да почерпят

Девите да овладеят емоцията си, Скорпионите да не се поддават на ласкателствата – Дневният хороскоп на Алена

Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

Фандъкова: Бившата жп линия между гара „Пионер“ и 4-ти километър ще стане велоалея

„Разработваме проект за превръщане на трасето на бившата жп линия от гара „Пионер“ до 4-ти километър в паркова зона с велоалея“. Tова каза Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София от ПП ГЕРБ, по време на среща с домоуправители от кварталите „Изток“, „Дианабад“ и „Изгрев“, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

В разговорите участваха и кандидатът за кмет на район „Изгрев“ инж. Цветомир Жеков и Николай Стойнев, кандидат за общински съветник от ГЕРБ. Новата зелена ивица ще бъде естествена пешеходна връзка между Борисовата градина и жилищните квартали. „Планираме освен озеленяване да изградим осветление и да поставим пейки за отдих и спортни съоръжения“, добави Николай Стойнев. Кандидатът за кмет на района инж. Жеков съобщи, че предстои ремонт на площад „Радой Ралин“ (площадът пред бившето кино „Изток“).

Предстои изграждане и на две транспортни връзки в района – едната ще свързва кв. „Дианабад“и кв. „Изгрев“ с пресичане на бившето жп трасе, а втората – при ул. „Николай Хайтов“ ще обслужва двете части на кв. „ Изток“ . „Планираме и изграждането на още една нова детска градина в района“, каза Фандъкова.
„В програмата за развитие на София в следващите години залагаме както на поддържане на знакови паркове и градини на София, така и на изграждане на нови зелени пространства. Тази години започнахме изграждането на първия нов парк – парк „Възраждане“, който се намира в кв. „Зона Б-5“. Превръщаме паркове във визитка на града и те стават любимо място за столичани“, каза Йорданка Фандъкова. Тя добави, че предстои възстановяване и на лесопарка в Борисовата градина. Богатство за града са 4800 дка гори, които се намират в трите парка – Борисова градина, Западен и Северен парк.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.