Фандъкова: Бившата жп линия между гара „Пионер“ и 4-ти километър ще стане велоалея

„Разработваме проект за превръщане на трасето на бившата жп линия от гара „Пионер“ до 4-ти километър в паркова зона с велоалея“. Tова каза Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София от ПП ГЕРБ, по време на среща с домоуправители от кварталите „Изток“, „Дианабад“ и „Изгрев“, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

В разговорите участваха и кандидатът за кмет на район „Изгрев“ инж. Цветомир Жеков и Николай Стойнев, кандидат за общински съветник от ГЕРБ. Новата зелена ивица ще бъде естествена пешеходна връзка между Борисовата градина и жилищните квартали. „Планираме освен озеленяване да изградим осветление и да поставим пейки за отдих и спортни съоръжения“, добави Николай Стойнев. Кандидатът за кмет на района инж. Жеков съобщи, че предстои ремонт на площад „Радой Ралин“ (площадът пред бившето кино „Изток“).

Предстои изграждане и на две транспортни връзки в района - едната ще свързва кв. „Дианабад“и кв. „Изгрев“ с пресичане на бившето жп трасе, а втората - при ул. „Николай Хайтов“ ще обслужва двете части на кв. „ Изток“ . „Планираме и изграждането на още една нова детска градина в района“, каза Фандъкова.
„В програмата за развитие на София в следващите години залагаме както на поддържане на знакови паркове и градини на София, така и на изграждане на нови зелени пространства. Тази години започнахме изграждането на първия нов парк – парк „Възраждане“, който се намира в кв. „Зона Б-5“. Превръщаме паркове във визитка на града и те стават любимо място за столичани“, каза Йорданка Фандъкова. Тя добави, че предстои възстановяване и на лесопарка в Борисовата градина. Богатство за града са 4800 дка гори, които се намират в трите парка – Борисова градина, Западен и Северен парк.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини