44 души загинаха, след като автобус падна в 200-метрова пропаст в Перу

Над 20 са последващите трусове след земетресението в Пловдивско Усетено е най-много в Пловдив, Първомай и Пазарджик, но също в София и Благоевград

Взривно устройство е хрърлено пред американското посолство в Черна гора, извършителят се е самоубил

Протести на ученици в САЩ за повече контрол над продажбата на оръжия

Земетресение от 4,8 по Рихтер край Асеновград тази нощ

Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Кандидатът за кмет Росица Кирова: Видин може да бъде спасен от хора, които го обичат и които искат да живеят в него

На Видин му трябва една умна и силна жена, която да защити града си! Тези думи се чуха от жителите на комплексите “Химик” и “Съединение” по време на срещите им с кандидатката за кмет на общината Росица Кирова и кандидат-общинските съветници от листата на коалиция “Единни за промяна”.

“Състоянието на Видин буди мъка и тревога. Общинското имущество е занамерено и пропаднало. Децата ни няма къде да играят, родителите им нямат работа и градът ни започна да изчезва. Затова нашата битка е за Видин. Каквото и друго да ви кажат, не е вярно. Не е вярно, че се борим да стане по-добре, защото изобщо не е добре. Борим се да спре да става по-зле. Борим се затова децата ни да не са принудени да търсят прехраната си на друго място. Борим се затова в кварталите на Видин да има улици и тротоари – така, както има във всеки европейски град в 21 век”, заяви пред събралото се множество Росица Кирова.

“37 сме. Много сме различни и по възраст, и по професия и по опит. Но силата ни е в това, че ние взаимно се допълваме”, каза Павел Тодоров, един от 37-ината кандидати за общински съветници от “Единни за промяна”. Младият бизнесмен не скри, че се притеснява да говори пред толкова много хора, а искреното му признание бе бурно аплодирано от събралите се видинчани. С видимо вълнение прозвучаха и думите на друг млад представител на “Единни за промяна” – Светлана Стойкова, която призова: “Надявам се да ни подкрепите, да ни се доверите. Аз обичам родния си град и искам да остана тук. Да вложа сили и енергия за Видин и видинчани”.

От кандидатите на “Единни за промяна” хората поискаха да бъде въведен ред в общината, премахване на бюрокрацията, а новата местна власт да извади на светло виновниците за тежкото състояние на дунавския град. “Контрол, контрол и пак контрол за всичко” – такива очаквания заявиха от бъдещото управление на Видин жителите на “Химик” и “Съединение”.

Помощ и съдействие потърсиха и млади майки, които се оплакаха от липсата на детски градини за своите малчугани, които да са съобразени с работното време на родителите. “Разписанието на транспорта, доколкото го има, е пълен хаос. Принудени сме да плащаме на бавачки, за да се грижат за децата ни, докато успеем да се приберем от работа. На практика се оказва, че вместо да окаже помощ и подкрепа, общината иска да изгони и малкото останали тук млади хора”, заявиха видинчанки.

“Трябва да покажем, че в този град може да цари ред и спокойствие. Трябва да престане натискът, който се оказва върху работещите в общинската и държавната администрация. Не може от избори на избори тези хора да бъдат мачкани”, категорична бе Росица Кирова. Тя поясни, че ако видинчани й гласуват доверие на 25 октомври, заедно с екипа на “Единни за промяна” ще проявят абсолютна непримиримост към всички корупционни практики, които доведоха Видин до дъното през последните 15-20 г.

“Всеки, който иска да разкрива работни места, не е враг на общината, а наш приятел”, каза още Кирова. Приоритети в програмата на “Единни за промяна” са както благоустройство и развитието на всички райони на Видин, така и влагане на средства и подкрепа на спорта със създаване на модерна база, обновяване инфраструктурата в сферата на образованието, възраждане на социалните услуги и подпомагане на младите семейства. От “Единни за промяна” предвиждат помощ за първо родено дете в семейството и по определени критерии поемане на част от таксите в детските градини.

“Едва ли рецептата за спасяването на Видин е само жена да стане кмет. Рецептата за спасяването на Видин е в голям екип от хора, които да обичат града си и искат да останат да живеят в него”, каза още кандидатът за кмет Росица Кирова, която призова съгражданите да дадат вота си с бюлетина номер 11 за доказалия се екип от професионалисти на “Единни за промяна”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете