Спецсъдът потвърди паричната гаранция в размер на 1,5 млн. лв. на Александър Тумпаров

Военнослужещи унищожиха граната, открита в частен дом в пазарджишко село

Министър Димитров предупреди кметовете да не се оскъпяват проекти за рекултивация на депа

Преизбраха инж. Даниел Панов за председател на Управителния съвет на НСОРБ Акцент в преговорите с МРРБ остава продължаването на Националната програма за енергийна ефективност

Мария Шарапова обяви края на кариерата си

Министър Димитров предупреди кметовете да не се оскъпяват проекти за рекултивация на депа

14 дни изолация за блокираните туристи, сред които и българско семейство, в хотела в Тенерифе Четирима се вече заразените с коронавирус

Президентът Радев: България е сред първите държави, установили дипломатически отношения с Кипър

Китайци раздават маски на българи, проверяващи кораба им в Бургас

9 варненци са в болница, изследват ги за коронавирус

Партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов подава в петък документи за регистрация в съда

Трима търговци на млечни продукти на съд за данъчни измами, ощетили бюджета с близо 1,2 млн. лв.

Самоуби се бивш шеф на ВиК „Йовковци“ във Велико Търново Никола Русев бе подсъдим за безстопанственост за над 800 000 лева

БЧК няма запас от защитни маски Закон трябва да защити доброволците от уволнение, призова акад. Христо Григоров

Доклад на ЕК: България постига важен напредък в укрепването на финансовия сектор Структурни реформи и допълнителни инвестиции са необходими за повишаване на производителността, съветват от Брюксел

Миков в Семчиново: Без развитие на стопанската дейност, ще има пътища, но не хора

Колкото по-апатични са хората и не гласуват, толкова по-голяма тежест ще има купеният глас

„Без развитие на стопанска дейност, в която общината е активна част и без подпомагане на създаващите работни места, ще има пътища, но няма да има хора в

общините“. Това заяви председателят на НС на БСП Михаил Миков в с. Семчиново, община Септември, на срещата с председателите на земеделски кооперации от област Пазарджик и кандидатите на левицата за участие в местната власт от община Септември. „Важно е гражданите да упражнят своето право на глас. Колкото по-апатични са избирателите, толкова по-голяма тежест ще има купеният глас“, каза още Миков. Той бе категоричен, че именно кандидатите на левицата са тези, които защитават интересите на хората и ще доведат до нужната на всички промяна.

Михаил Миков обясни, че между лявата и дясната политика има основни разлики. Той подчерта, че лявото е там, където са интересите на хората. „Икономия не може да се прави от работещите с минимална работна заплата“, категоричен бе Миков. По думите му с вота си гражданите ще покажат дали одобряват случващото се през последната една година: тегленето на 16 млрд. дълг, увеличаване на данъците на най-бедните и премахване на възможността за връщане на данъка върху доходите на хората с минимална работна заплата; ощетяването на обществените училища в полза на частните; разделянето на хората в здравеопазването на социално значими и незначими, вдигане на възрастта за пенсиониране.

Като друг важен момент Миков посочи отхвърлянето на предложението на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за премахване на санкциите срещу Русия. Той обясни, че ГЕРБ, ДПС, РБ и ПФ са гласували против тяхната отмяна, а АТАКА се е опитала да премести въпроса с предложението си за включване на България в конфликта в Сирия. „АТАКА участва в управлението. Пример за това са и действията им днес. Те оставиха ГЕРБ и РБ да изберат който те искаха за конституционен съдия“, добави Миков.

По повод санкциите срещу Русия Миков подчерта, че те влияят на всички в България. Той даде пример с млекопроизводители, които са сред най-засегнатите. „Поради високите субсидии в ЕС и затворения руски пазар чуждите стоки влязоха в България и затрудняват българските млекопроизводители и млекопреработватели. Миков припомни, че няколко пъти е отправял искане към министър Танева да постави въпроса пред ЕС, тъй като загубите в сектора са около 80 млн. евро, но тя така и не е уважила искането му.

Янаки Стоилов: Никой няма да може да купи гласовете на хората, ако са икономически и политически свободни

„Кооперацията е форма на самопомощ, която да освободи хората икономически и политически. Никой няма да може да купи хората, ако политиката стои зад отстояване на техните интереси и изкарването на техния поминък. Местната власт е важна, общините, заедно с държавната, трябва да подпомагат кооперациите“. Това заяви в Семчиново зам.-председателят на левицата и депутат от региона Янаки Стоилов. Той подчерта, че общините трябва да са икономически активни, кооперациите да се обединяват и така да имат по-добри позиции и за кандидатстване за европейски помощи. „Ако в няколко региона покажем такива успешни примери, ще спомогнем за създаването на такива и на други места“, заяви Стоилов.

По думите му в резултат на разрушаването на основната производителна сила и солидарността, са се създали условия тази кооперативната собственост да бъде разпределена, а земите уедрени. „Трябва да възродим кооперативното движение. Сега има само 10-15 ефективно работещи кооперации на територията на област Пазарджик“, каза още той. Според него дейността на кооперациите трябва да се разшири с отглеждането на зеленчуци, плодове, а впоследствие и животни. По думите му трябва да се възстанови стопанската и икономическата дейност на общините. Според него след развитието на кооперациите, те могат да станат ядра за съживяване на българските села.

Сергей Стойнов: Ще работя за всички хора в община Септември

„Благодарен съм за доверието, което ми беше гласувано. Аз поех голямата отговорност да работя за просперитета на цялата община, за всички населени места“, заяви кандидатът за кмет на община Септември и водач на листата за общински съветници на левицата Сергей Стойнов.

„Земеделските земи, които са над 50 хил. декара от нашата община, трябва да се управляват и стопанисват правилно и това е един от нашите приоритети“, заяви Стойнов. По думите му общината и кооператорите трябва да си взаимодействат и произведеното да се доразвие със стокова борса или тържище, за да се стига до големите производители. Според него така ще се създадат и нови работни места и поминък, и финансите ще остават в общината. „Ако ни гласувате доверие, ние ще направим всичко възможно това да се случи. Ние сме отворени да чуем вашите проблеми“, каза още Стойнов.

Иван Ганчев: Семчиново не може да бъде купено

„На местните избори да покажем, че в Семчиново разсъждават справедливо и могат да направят своя правилен избор. През последните 25 години много къщи останаха пустеещи. Трябва да направим така, че тези, които отидоха навън, да се върнат. Нека да покажем, че Семчиново не може да бъде купено и, че е важното бъдещето на народа ни“. Това заяви пред събралите се председателят на земеделска кооперация „Съгласие“ и кандидат за кмет на Семчиново Иван Ганчев. „Ние сме обединени и вярваме, че кооперацията е основен поминък и в бъдеще трябва да обединява населението и това се доказа в изминалите години“, каза кандидатът на левицата. Той обясни, че ръководената от него кооперация е имала 120 000 лв. задължения, а техниката е била негодна. „Ние успяхме да възстановим тези средства и да набавим техника. В момента обработваме 1500 декара житни култури”, каза още Ганчев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.