Дневният хороскоп на Алена за четвъртък, 27.02.2020

На 27 февруари 2020 да почерпят

Украйна разследва Джо Байдън за намеса в работата на прокуратурата

Вдовицата на Енвер Ходжа почина на 99 години

Комисия от Министерство на културата обследва сградите на пл. „Тройката” в Бургас

Вдигнаха “Батмобил“ с паяк в Москва (ВИДЕО)

Гръцки острови на бунт срещу мигранти Недоволство от строителството на нови лагери

Създадоха робот, който може да усеща болка Чувствителността се дължи на синтетична кожа със сензори

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 27 февруари 2020 г.

Италианец е приет с температура в габровската болница Резултатите от теста за коронавирус ще излязат след два дни

ООН разтревожена заради безпрецедентната инвазия на скакалци в Африка

Втори починал от коронавируса във Франция

Насила отпуск за карантина – незаконен

Осигуровки за фермер, който е и едноличен търговец

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 27 февруари 2020

ТИР-колона се изви край Дунав мост

Тир-колона се изви край Дунав мост. Опашката от чакаши камиони достига до разклона за близкия град Мартен, съобщиха шофьори. Мотопатрули на гранична полиция осигуряват безопасността на трафика по пътя Русе – Силистра. За да се намали престоят, на ГКПП са отворени допълнителни гишета за обработка на документи. Леките автомобили също изчакват, защото движението по моста е само в едно платно.

Причината е в продължаващият ремонт в румънската част на моста и засиленият трафик към ГКПП Русе – Гюргево. От другата страна на Дунава също има автомобилна колона. Преминаването се регулира със светлинен семафор и ръчно от румънска бригада. Властите отвъд реката уверяват, че реконструкцията ще приключи до средата на декември т.г.

Интензивният трафик на Дунав мост и по пътя Русе – Велико Търново може да се намали с жп превози на автомобили, стана ясно след среща на областния управител на крайдунавския град Стефко Бурджиев и директора на „БДЖ – Товарни превози“ ЕООД в Горна Оряховица Орлин Рангелов. По трасето София – Букурещ средноденонощно се движат около 2200 ТИР-а и 7400 автомобила.

Тежкотоварни камиони могат да се превозват с вагони през жп терминала в Горна Оряховица. Алтернативата да се облекчи ТИР-трафикът на Дунав мост, като се възстанови фериботът Русе – Гюргево, засега не сработва. Идеята на губернатора Бурджиев „е срещнала трудности от румънска страна“. Транспортът ще се улесни след 2017 г., когато се изгради интермодален терминал в Русе. По проекта се изготвят предварителен устройствен план и отчуждителни процедури.

Строителството на терминала ще струва около 44 млн. лв. Той ще създаде условия за комбиниран транспорт и по-качествени превозни услуги. Товарите ще се пренасочват от автомобилен към жп и воден транспорт, което ще има и екологичен ефект за района. За съоръжението е избрано място до гара Разпределителна-изток край Дунав мост. Тя е закрита и се използва само за жп превоз на вагони със скрап от близки складове на изкупвателни пунктове.

Снимка авторът

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.