Северна Корея е отменила в последния момент уговорена среща с Майк Пенс

Претърсват имота на мъжа, барикадирал се в дома си в село Орешник

Във Франция арестуваха трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния

Венецуела започва продажба на своя криптовалута

Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

ТИР-колона се изви край Дунав мост

Тир-колона се изви край Дунав мост. Опашката от чакаши камиони достига до разклона за близкия град Мартен, съобщиха шофьори. Мотопатрули на гранична полиция осигуряват безопасността на трафика по пътя Русе – Силистра. За да се намали престоят, на ГКПП са отворени допълнителни гишета за обработка на документи. Леките автомобили също изчакват, защото движението по моста е само в едно платно.

Причината е в продължаващият ремонт в румънската част на моста и засиленият трафик към ГКПП Русе – Гюргево. От другата страна на Дунава също има автомобилна колона. Преминаването се регулира със светлинен семафор и ръчно от румънска бригада. Властите отвъд реката уверяват, че реконструкцията ще приключи до средата на декември т.г.

Интензивният трафик на Дунав мост и по пътя Русе – Велико Търново може да се намали с жп превози на автомобили, стана ясно след среща на областния управител на крайдунавския град Стефко Бурджиев и директора на “БДЖ – Товарни превози” ЕООД в Горна Оряховица Орлин Рангелов. По трасето София – Букурещ средноденонощно се движат около 2200 ТИР-а и 7400 автомобила.

Тежкотоварни камиони могат да се превозват с вагони през жп терминала в Горна Оряховица. Алтернативата да се облекчи ТИР-трафикът на Дунав мост, като се възстанови фериботът Русе – Гюргево, засега не сработва. Идеята на губернатора Бурджиев “е срещнала трудности от румънска страна”. Транспортът ще се улесни след 2017 г., когато се изгради интермодален терминал в Русе. По проекта се изготвят предварителен устройствен план и отчуждителни процедури.

Строителството на терминала ще струва около 44 млн. лв. Той ще създаде условия за комбиниран транспорт и по-качествени превозни услуги. Товарите ще се пренасочват от автомобилен към жп и воден транспорт, което ще има и екологичен ефект за района. За съоръжението е избрано място до гара Разпределителна-изток край Дунав мост. Тя е закрита и се използва само за жп превоз на вагони със скрап от близки складове на изкупвателни пунктове.

Снимка авторът

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете