Секси лъвицата Оливия Уайлд ще се пробва в режисурата Дебютният филм на мацето се казва “Booksmart”

ООН прие единодушно резолюция за прекратяване на огъня в Сирия

Филм с българско участие спечели “Златна мечка” на “Берлинале” (СНИМКИ)

Шофьорка заби колата си във бензиностанция в Благоевград

Все повече туристи от Азия идват у нас с цел винен туризъм

Работодатели дават щедри бонуси за довеждане на нов колега в офиса

Сидеров: Мога да намера нов енергиен министър

КАТ преброи 2536 ранени по-малко от лекарите Разлика с над 22% между данните на МВР и Министерство на здравеопазването установи Институтът за пътна безопасност

Забраниха играчките оръжия в пакистанска провинция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в неделя, 25 февруари 2018

Сняг и паднали дървета на Шипченския проход

Въоръжен мъж се барикадира в дома си във Велинград Излезе да вземе дърва за печката и го арестуваха

„Левски“ подгони вечния съперник

Цветанов в Сандански: Усилията на ГЕРБ са насочени към реализирането на успешни политики в местната власт

“Реал” се утвърди в тройката

Близо 10 милиона лева за Старото военно училище вече са гарантирани

10 милиона лева от Оперативна програма „региони в растеж“ 2014 – 2020 г. и финансовия механизъм са осигурени за проектиране и стартиране на инвестиционните дейности на терена на старото военно училище.

Концепцията за големия по площ терен, намиращ се в центъра на Велико Търново, е включен в Интегрирания план за градско развитие, който е публично достъпен на страницата на общината в интернет. ИПГВР (интегриран план за градско възстановяване и развитие) бе разработен от екипа на Панов в предишния му кметски мандат, по финансиран с европейски средства проект и е приет от Общинския съвет.

Визията за развитието на пространството е превръщането му зелен и съвременен градски център на Велико Търново. Първият етап от реализирането на този мащабен проект е предвиден за финансиране до 2020 г. с европейски средства, за които вече е подписан договор.

„Инвестиционната програма на Велико Търново до 2020 г. обхваща основните проекти, които предстои да бъдат реализирани в най-близко бъдеще със средства от ОП „Региони в растеж“. Аз ще оставя предизборните обещания за други. Както вече неведнъж споменах, по време на кампанията, ще представям само реални проекти с гарантирано финансиране”, коментира кандидатът за кмет на община Велико Търново от ГЕРБ Даниел Панов.

Темата за старото военно училище бе дискутирана на високо експертно равнище по време на работна среща на Даниел Панов и авторитетни архитекти, членове на Съюза на архитектите в старата столица. Специалистите припомниха, че седем екипа от архитекти вече са представили идеите си как да изглежда новият градски център. Обещанията как строителната дейност ще започне веднага са несериозни, коментираха великотърновските архитекти, тъй като има редица процедури, които текат в момента. Спекулирането с темата е признак за некомпетентност или злонамереност.

„Зад Старото военно училище стоят много икономически и корпоративни интереси, които не съвпадат с общественото мнение и потребностите на гражданите. Старото военно училище е възможност за цялостна промяна на облика на Велико Търново и аз няма да позволя с тази възможност да се търгува. Ако си някой си мисли, че след изборите започва строителството, определено греши” подчерта Даниел Панов. Кандидатът за втори кметски мандат от ГЕРБ добави, че в процес на подготовка и съгласуване са заданията за техническо развитие на представените до момента идейни проекти. „Предстои изграждането на подземните комуникации и съвременния облик на бъдещото застрояване. Новият център на Велико Търново ще акумулира най-съвременните решения в областта на урбанистиката“, каза още Даниел Панов.

Кандидатът за кмет обясни, че такава голяма и важна част от старата столица, имаща отношение и към културното наследство, е свързана със съгласувателни процедури с различни институции. Всичко, свързано с развитието на Старото военно училище, ще бъде подложено на обществено обсъждане с великотърновци. „Тази територия е потенциал не само за Велико Търново като град със стратегическо място, икономическо разположение и културно-историческо наследство, но и за цяла България”, завърши Даниел Панов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.