Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 28 февруари 2020

На 28 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за петък, 28.02.2020

Почина началникът на отбраната ген. Андрей Боцев

ФБР пише за Хемингуей, Елвис, Ленън и Марлене Избрани текстове от личните досиета на знаменитостите

Жертвите на коронавируса в Италия станаха 17

Президентът връчи награди за отговорен бизнес

Емисиите от фини прахови частици в Стара Загора са под нормите

Нови 14 случая на коронавирус в Германия

Путин отказал да ползва двойници Предлагали му от съображения за сигурност

Трус с магнитуд 3,1 по Рихтер бе регистриран в Албания

Вирус истерия тресе България (обзор) В аптеките няма дезинфектанти, маски, термометри и противогрипни препарати

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 28 февруари 2020

Кметовете в община Сливен ще разясняват на хората за коронавируса, нюкясълската болест и инфлуенцата

Затвор за турски гражданин, причинил катастрофа с една жертва и трима ранени

Близо 10 милиона лева за Старото военно училище вече са гарантирани

10 милиона лева от Оперативна програма „региони в растеж“ 2014 – 2020 г. и финансовия механизъм са осигурени за проектиране и стартиране на инвестиционните дейности на терена на старото военно училище.

Концепцията за големия по площ терен, намиращ се в центъра на Велико Търново, е включен в Интегрирания план за градско развитие, който е публично достъпен на страницата на общината в интернет. ИПГВР (интегриран план за градско възстановяване и развитие) бе разработен от екипа на Панов в предишния му кметски мандат, по финансиран с европейски средства проект и е приет от Общинския съвет.

Визията за развитието на пространството е превръщането му зелен и съвременен градски център на Велико Търново. Първият етап от реализирането на този мащабен проект е предвиден за финансиране до 2020 г. с европейски средства, за които вече е подписан договор.

„Инвестиционната програма на Велико Търново до 2020 г. обхваща основните проекти, които предстои да бъдат реализирани в най-близко бъдеще със средства от ОП „Региони в растеж“. Аз ще оставя предизборните обещания за други. Както вече неведнъж споменах, по време на кампанията, ще представям само реални проекти с гарантирано финансиране”, коментира кандидатът за кмет на община Велико Търново от ГЕРБ Даниел Панов.

Темата за старото военно училище бе дискутирана на високо експертно равнище по време на работна среща на Даниел Панов и авторитетни архитекти, членове на Съюза на архитектите в старата столица. Специалистите припомниха, че седем екипа от архитекти вече са представили идеите си как да изглежда новият градски център. Обещанията как строителната дейност ще започне веднага са несериозни, коментираха великотърновските архитекти, тъй като има редица процедури, които текат в момента. Спекулирането с темата е признак за некомпетентност или злонамереност.

„Зад Старото военно училище стоят много икономически и корпоративни интереси, които не съвпадат с общественото мнение и потребностите на гражданите. Старото военно училище е възможност за цялостна промяна на облика на Велико Търново и аз няма да позволя с тази възможност да се търгува. Ако си някой си мисли, че след изборите започва строителството, определено греши” подчерта Даниел Панов. Кандидатът за втори кметски мандат от ГЕРБ добави, че в процес на подготовка и съгласуване са заданията за техническо развитие на представените до момента идейни проекти. „Предстои изграждането на подземните комуникации и съвременния облик на бъдещото застрояване. Новият център на Велико Търново ще акумулира най-съвременните решения в областта на урбанистиката“, каза още Даниел Панов.

Кандидатът за кмет обясни, че такава голяма и важна част от старата столица, имаща отношение и към културното наследство, е свързана със съгласувателни процедури с различни институции. Всичко, свързано с развитието на Старото военно училище, ще бъде подложено на обществено обсъждане с великотърновци. „Тази територия е потенциал не само за Велико Търново като град със стратегическо място, икономическо разположение и културно-историческо наследство, но и за цяла България”, завърши Даниел Панов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.