Комисар Бойко Рановски: Несъобразена скорост е причината за катастрофата на Витиня

По първоначални данни несъобразена скорост е причината за верижната катастрофа на АМ „Хемус”. Това каза комисар Бойко Рановски, началник на отдел "Пътна полиция" в ГДНП пред БНТ .

„След като става едно пътнотранспортно произшествие на изхода на тунел „Витиня”, останалите превозни средства, движещи се зад тези автомобили, не успяват да спрат и се случва това, което видяхме всички”, посочи комисар Рановски.

По думите му, този тунел е с дължина 1100 метра, което го прави най-дългия в България.

„Тунелът не е с прав участък, а има две криви – лява и дясна. В самия тунел има и спускане. Движението в него с несъобразена скорост крие много рисковe, дори и да няма други превозни средства”, коментира още той.

На въпрос дали е вярно твърдението, че в участъка на катастрофата е имало разлято масло или нафта, той отговори: „Аз бях на мястото след инцидента и там действително имаше разляти множество течности, но това е от всички катастрофирали автомобили. Дали преди катастрофата е имала разлята течност, предстои да го доказват колегите, които водят разследването”.

Комисар Рановски отбеляза също, че в района на тунела няма видеокамери, чиито видеозаписи могат да бъдат използвани за установяване на причините за инцидента.

Коментари

Задължително поле