Екскметът на Елена и братовчед на Кристалина Георгиева сред катастрофиралите на Витиня

Досегашният кмет на Елена и братовчед на зам.-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева, е сред катастрофиралите в тунела на Витиня в четвъртък. В злополучния ден Дилян Млъзев пътувал с личния си автомобил "Рено" от София за Елена. Като по чудо ексградоначалникът, който бил сам във возилото, се отървал само с уплаха и с материални щети заради смачканата кола.

"Няколко километра преди тунела забелязах по мокрия от дъжда асфалт ивица от разлят петролен продукт. Намалих скоростта и си казах, че за никъде не бързам и по-добре да карам по-бавно. Навлизайки в тунела обаче неочаквано чух силен трясък и писък на клаксони. След секунди видях как колите пред мен се врязват една в друга. Натиснах спирачки, но реното вече беше неуправляемо и се блъснах в автомобила пред мен. После рязко извих волана в дясно и качих колата на бордюра, който беше сух. Въздушните възглавници се задействаха. Малко след това успях да се измъкна през дясната врата", разказа пред "Труд" Дилян Млъзев.

Той сподели, че незабавно се притекъл на помощ на жена и момиче, които били заклещени в предната кола.

"Благодарен съм на Бог, че ме запази и нямам нито драскотина. Колата, в която се ударих се оказа с газова бутилка и по едното чудо не експлодира. Добре че никое от смазаните возила не се запали в тунела. Пострадалите автомобили са на паркинг и предстои оглед", сподели още Дилян Млъзев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини