На 6 април 2020 да почерпят

Девите да овладеят емоцията си, Скорпионите да не се поддават на ласкателствата – Дневният хороскоп на Алена

Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

Симеон Дянков напусна Руската икономическа школа

Бившият финансов министър на България Симеон Дянков е подал оставка като ректор на Руската икономическа школа, предаде РБК. Той е напуснал по взаимно съгласие с борда на висшето училище.

Ексминистърът в първия кабинет на Бойко Борисов беше назначен за ректор на Руската икономическа школа през 2013 г. Той зае поста на Сергей Гуриев, който напусна Русия заради аферата „Юкос“.

Основната задача на Дянков беше реализация на стратегията на учебното заведение в съответствие с неговата мисия и приоритети за развитие. Ректорът отговаря и за оперативната дейност на заведението и е подчинен пряко на Съвета на директорите, отбелязва руското издание.

Постът сега се поема от Шломо Вебер, който бе първи проректор на школата. Той е роден в бившия СССР през 1949 г., но е гражданин на САЩ и Канада, има докторантура от Hebrew University в Ерусалим и е преподавател в Южния методистки университет в Далас, щата Тексас.
Вебер спечели през 2013 г. грант от руското правителство за създаване на Лаборатория за изследване на социалните отношения и многообразието.

През април тази година Дянков напусна и ръководството на руската банка ВТБ.

„Не мога занапред да се ангажирам с банката, защото не смятам, че мога да бъда полезен след въвеждането на санкциите срещу Русия“, коментира тогава той пред „Комерсант“.

В официалната позиция на ВТБ обаче се казваше: „Държавата в лицето на Росимущество (Федералната агенция за управление на държавното имущество – бел. ред.) не включи кандидатурата на Симеон Дянков в състава на Надзорния съвет на ВТБ, който ще бъде гласуван на общото събрание на акционерите през юни“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.