Делян Пеевски: Противниците ми са хората, ограбили България

Пропадане в снежна козирка убива Ния (обзор) Седнала да си сложи котки на краката върху снежна козирка, която се сринала

Турист почина на ски писта „Кулиното”

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 19 февруари 2018

Десет души са затрупани от лавина в Алпите

Италиански „Левски“ на старта

НФСБ провежда шествие по повод 145 години от гибелта на Апостола на свободата

Протестиращи пред парламента: Не гласувайте тайно Конвенцията

Вижте поклонението пред паметника на Васил Левски в София

Сблъсъци между фенове на “Ботев” и полицията в София

Армията купува 450 000 халосни патрона

Откриха мъртъв 52-годишен мъж на ски писта в Банско

Чешки, румънски и полски полицаи идват за сезона Командированите ще пристигнат в началото на юли

Борисов лобира за балкански проекти

Караянчева и Таяни в дебат за Европейски валутен фонд

Ненчев: След подробно дискутиране има одобрение за отбранителните способности

“Програмата за развитие на стратегическите отбранителни способности на въоръжените сили на България за периода 2014-2020 г. подробно я дискутирахме с политическите партии в парламента, с изключение на “Атака”, и получих тяхното одобрение.

Това заяви на заседание на Комисията по отбрана в НС министърът на отбраната Николай Ненчев по обсъжданата единствена точка в дневния ред по темата, цитиран от БГНЕС.

Тя бе подложена на дебат в различни формати и населени места, добави Ненчев. Заложените параметри в програмата са минимално необходимите и тя ще бъде положително оценена на следващата среща в НАТО, убеден е министърът.

Основният принцип в програмата е приемственост и устойчивост, съгласи се председателят на комисията по отбрана Михо Михов.

Той смята, че е добре сега тя да се обсъжда, заедно с бюджета за следващата година. Михов спомена и за няколко недостатъка в нея – да има по-решителни стъпки в сроковете, не е ясен въпросът дали ще се модернизира и превъоръжава Българската армия за трите вида въоръжени сили, което не е ясно изразено в програмата. В тази програма се залага бюджетът за отбрана да не бъде по-малък от този през 2014 г. и приветствам поставянето на измерители на различните инициативи, уточни Михов. Силно личи в програмата загрижеността за резерва и запаса – българската нация губи резерв и подготвеност на различни нива, трябва сериозна работа за реализация на тези задачи, призова той. Стартираме общественото обсъждане, заключи Михов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.