Мачовете и спортът по телевизията днес, сряда, 26 февруари 2020

На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Сделки за над $3 млрд. договори Тръмп с Моди (ИНФОГРАФИКА) Индия купува бойни хеликоптери на “Локхийд Мартин”

Сирийската армия превзе още един град в Идлиб

Песков: Русия не се меси във вътрешните работи на други държави

Путин: Държа подчинените си под напрежение

Румен Радев: Секторът на информационните и комуникационни технологии е „вододел“ за развитието на нациите

В Сърбия пристигна втора доставка на руските системи „Панцир С1“

„Изтрийте миналото” се открои на Берлинале Нестандартен френско-белгийски филм впечатли публиката

Скъсяват болнични след някои операции (обзор)

Ненчев: След подробно дискутиране има одобрение за отбранителните способности

„Програмата за развитие на стратегическите отбранителни способности на въоръжените сили на България за периода 2014-2020 г. подробно я дискутирахме с политическите партии в парламента, с изключение на „Атака“, и получих тяхното одобрение.

Това заяви на заседание на Комисията по отбрана в НС министърът на отбраната Николай Ненчев по обсъжданата единствена точка в дневния ред по темата, цитиран от БГНЕС.

Тя бе подложена на дебат в различни формати и населени места, добави Ненчев. Заложените параметри в програмата са минимално необходимите и тя ще бъде положително оценена на следващата среща в НАТО, убеден е министърът.

Основният принцип в програмата е приемственост и устойчивост, съгласи се председателят на комисията по отбрана Михо Михов.

Той смята, че е добре сега тя да се обсъжда, заедно с бюджета за следващата година. Михов спомена и за няколко недостатъка в нея – да има по-решителни стъпки в сроковете, не е ясен въпросът дали ще се модернизира и превъоръжава Българската армия за трите вида въоръжени сили, което не е ясно изразено в програмата. В тази програма се залага бюджетът за отбрана да не бъде по-малък от този през 2014 г. и приветствам поставянето на измерители на различните инициативи, уточни Михов. Силно личи в програмата загрижеността за резерва и запаса – българската нация губи резерв и подготвеност на различни нива, трябва сериозна работа за реализация на тези задачи, призова той. Стартираме общественото обсъждане, заключи Михов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.