Тир едва не събори къща, пет коли се удариха в Търново

Тежкотоварен автомобил едва не е съборил къща в петък през нощта в горнооряховското село Поликраище след като излязъл от пътното платно и се врязъл в имота.

Инцидентът станал около 2,26 часа на главен път Свиленград-Русе, който минава през населеното място. В злополучната нощ, камионът с българска регистрация се носел с голяма скорост по мокрия от дъжда път и водачът внезапно изпуснал управлението. След секунди товарният автомобил се забил в двора и спрял на косъм от стената на къщата. Няма пострадали хора, но стопаните на имота са в шок.

В 8,20 часа два турски тира пък са се ударили също на главен път Свиленград-Русе, но край село Куцина, Община Полски Тръмбеш. Катастрофата се разминала само с материални щети, а причината е неспазено предимство от един от водачите.

По същото време е станала и верижна катастрофа на ул."Магистрална" във Велико Търново, която поема трафика по главен път София-Варна. В дъждовната сутрин в участъка са се сблъскали пет автомобила. Няма пострадали хора.

Заради усложнената от дъжда и намалена видимост обстановка по трасетата от републиканската пътна мрежа, от ранни зори имаше засилено полицейско присъствие. Освен полицейските патрули, в региона ловят нарушители общо 4 мобилни и 10 сонарни камери. Започна инсталирането и на камера на опасен участък на пътя София-Варна на разклона за лясковското село Джулюница, който е с концентрация на пътни произшествия. Организирани бяха специализирани операции в цялата област по метода на шорокообхватния контрол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони