Валериу Згоня към Миков: Левите кандидати могат да донесат Европа в България и Румъния

„Добре е, когато кметовете ни от двете страни на границата – между Румъния и България, се познават и местните власти се сработват. Ние с Валериу Згоня ще помагаме за осъществяването на тези контакти“. Това заяви председателят на БСП пред медиите на съвместна пресконференция на Дунав мост с Валериу Згоня – председател на Камарата на депутатите в румънския парламент, който е в България да подкрепи кандидатите на левицата, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„С председателя на румънския парламент Валериу Згоня ни свързва една социалдемократическа общност, заедно сме членове на ПЕС, заедно влязохме в Европа, заедно открихме Дунав мост. България и Румъния имат много важни общи неща да решават – последната програма за Дунав открива нови възможности за трансгранично сътрудничество. Имаме общи интереси в ЕС – Шенген“, заяви още Миков. По думите му България, Румъния и Гърция заедно трябва да решават въпросите и да участват в решаването на членството на западните Балкани в ЕС. 

„Искам да благодаря на г-н Згоня за всичко, което направи балканските парламенти да имат едно силно парламентарно сътрудничество в рамките на Асамблеята за парламентарно сътрудничество в Югоизточна Европа“, заяви лидерът на левицата. Той подчерта, че област Долж и Видинска област са социалистически и социалдемократически области, където левицата е силно представена и сътрудничеството на левите намира нови измерения.

„Като представители на лявото трябва да покажем, че в периода 2016-2020 г. можем да донесем Европа в България и Румъния“, заяви председателят на Камарата на депутатите в румънския парламент Валериу Згоня пред медиите. Като общи приоритети на социалистите и социалдемократите той посочи социалната справедливост, социалните дейности, образованието, здравеопазването. “На всички, които искат да се върнат в своите домове, трябва да покажем, че може да се живее добре при нас. Видин с Людмил Димитров и Калафат с Мирча Гуца могат да станат перлите на двете ни страни“, заяви Згоня. По думите му това ще е възможност за гражданите на тези градове да усетят солидарност, равенство, развитие на икономиката и социална сигурност.

На срещата между двамата лидери присъства и кметът на Калафат Мирча Гуца, Илияна Йотова – евродепутат от БСП/ПЕС и член на ИБ на НС на БСП, Станислав Владимиров – организационен секретар на НС на БСП, депутатите от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Филип Попов, Емил Райнов и Георги Божинов, Чавдар Георгиев, Борис Иванов – началник на кабинета на председателя на НС на БСП, както и областният управител на област Долж. 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.