Съдът реши: Килия за Пиже за нападението над журналисти

Според защитата отстраненият кандидат-общинар защитавал напиканото си и хълцащо внуче

Отстраненият вече кандидат за общински съветник на ДПС в Самоков Трайчо Василев-Пиже и доведеният му син Владимир Антонов остават зад решетките за нападението на екип на Нова тв. Биологичният му син Иво Василев и аверът му Ангел Ангелов излизат на свобода срещу 1000 лв. Това реши Софийският градски съд.

Във вторник Пиже и хората му нападнаха репортерката Надя Ганчева, оператора и шофьора на телевизията при опит да му вземат интервю.

Съдия Яни Захариева заяви днес, че има доказателства срещу задържаните.

„Става въпрос за проява на агресия срещу журналисти, които са се представили и чиято професия олицетворява така необходимата за едно демократично общество свобода на словото”, посочи Захариева. И допълни, че кандидатурата за общинар на Пиже предполага публичност.

Адвокатът на Пиже направи интересен прочит на фактите. Той обясни, че при пристигане на екипа клиентът му не бил на улицата. Излязъл заради 4-годишното си внуче.

„Ако някой ми каже, че при вида на напиканото си внуче, което е тормозено и хълца, няма да псува, той е лицемер и лъжец”, каза адвокатът. Той цитира и думите на Пиже, който казал, че заради постоянното въртене на кадрите от случилото се оставал с впечатлението, че журналистите „вече не говорят за Цецо Василев (мажоритарния собственик на КТБ – б.а.), а за Трайчо Василев”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право