Пламен Димитров: Мярката 60/40 има голям обхват

Тръмп обмисля да наложи 14-дневна пълна карантина на Ню Йорк

Ватикана: Папа Франциск и близките му сътрудници не са заразени с COVID-19

Изненада! Андреа и Кубрат отново заедно (СНИМКА) Певицата среля с пушка под зоркия поглед на боксьора

Работник почина при трудова злополука по трасето „Балкански поток“ край Плевен

Агенции за международен обмен: Студентските бригади в САЩ не са спрени, а отложени

Битката между роботите и Covid -19 в Китай

Щерката на Том Круз е негово копие

Русия напълно затваря границите си

Гл. комисар Николов: Най-голяма необходимост от доброволци има в подкрепа на лечебните заведения

Още двама с коронавирус в Шумен – на 83 г. и 65 г.

Дезинфекцират 20-километров участък от магистрала “Марица“ преди “Капитан Андреево”

Спряха снимките на турски сапунки

Вицепремиерът Николова: АИКБ не подкрепя мерките за компенсации на бизнеса КРИБ с частична подкрепа

Ген. Мутафчийски: 18 са новите случаи на коронавирус у нас Шест са вече починалите от заразата

Йорданка Фандъкова: Подготвяме проекти за фермерски пазари в София

„В момента се обсъждат проектите за цялостна реконструкция на пазарите на Римската стена и на пазар „Иван Вазов“. Целта ни е да освободим повече място за фермерските пазари, които се радват на голям интерес от столичани“. Tова каза Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София от ПП ГЕРБ, по време среща с граждани на Женския пазар. На празника на занаятите присъстваха и кандидатът за кмет на район „Възраждане“ от ПП ГЕРБ Савина Савова и кандидатът за общински съветник Борислав Борисов. Разработваме проект за пазар на производителите в кв. „Борово“ и предстои откриване на обновения пазар във „Връбница“.

“Предвиждаме и дневни фермерски пазари на подходящи места в кварталите, по предложения на гражданите“, каза още Фандъкова. Целта е производителите да имат пряк достъп до пазара, а клиентите да получават екологични и качествени стоки. 

„Работихме активно, създадохме устойчива градска среда и имаме дългосрочна визия за обновяване на историческата част на Стара София в район „Възраждане“. Цялостният проект за съхраняване на културно-историческото наследство в тази част на града, ще доведе до ръст на туризма и икономическата активност“, каза Савина Савова, кандидат за кмет на район „Възраждане“. Тя добави, че в последните 4 г. в района са възстановени 70 сгради, от които 27 са паметници на културата. „Вече сме готови и с проекта за реставрация на сградата на 46 ОУ „Константин Фотинов“ на бул. „Христо Ботев“, която е паметник на културата и през следващата година започваме ремонта“, каза още Савина Савова. Женският пазар и пазарът „Димитър Петков“ бяха цялостно ремонтирани, заедно с възстановяване на градската среда около тях.  

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.