Порой се изля в Благоевград, има наводнени сгради

Поройният дъжд, който вали вече над 24 часа над Благоевград създаде проблеми тази нощ, отводняват се мазета на къщи, има наводнени предприятия и цехове, съобщи БГНЕС.

Два екипа на пожарната и един на ВиК отводняват от 6 ч. сутринта мазета на къщи на улиците "Сергей Румянцев" и "Братя Миладинови". На "Братя Миладинови" шахта, която не може да поеме водата, наводни малък сервиз за автогуми. При всеки пороен дъжд традиционно се наводнява мазето на къщата на номер 4 на ул. "Сергей Румянцев" в района на Джамията. Стопанката каза пред БГНЕС, че изпитва ужас, страхува се, че основите на къщата вече са изгнили, наводнявайки се при всеки валеж, и тя ще се срути. Според нея проблемът е във ВиК, които са включили в канализацията минералната вода, която извира в района на "Владишкото" . "Минералната вода разяжда тръбите, не може при всеки дъжд да викаме да ни отводняват", оплака се още стопанката на дома.

Наводнени са мазетата на Центъра за спешна медицинска помощ, където се помещава регионалната координационна централа на тел. 112. Водата в мазето е до глезените.

Пътят между селата Изгрев и Марулево е под вода, дерето приижда. Преливат шахтите по бул. "Димитър Солунски" и ул. "Славянска", отводняват шивашка фирма в района.

Река Бистрица също приижда, а в коритото й има строителна техника-багер и фадрома, които го коригират.

13,3 литра на квадратен метър е количеството дъжд, паднало през последното денонощие в Пазарджик, съобщи за„Фокус” дежурният в Хидрометеорологичната станция в село Ивайло.

Той уточни, че най-голямо количество дъжд е измерено в района на велинградското село Цветино – 31 литра на квадратен метър. В останалите населени места количествата са както следва: Пещера – 13,4 л/кв. м, Стрелча – 20 л/кв. м, Лесичово и Белово - по 22,5 литра, Паталеница – 22, 2 л/кв. м, Сестримо – 23,5 л/ кв. м, Равногор – 10 литра, Батак – 13,2 л/кв. м, Фотиново – 12,5 литра на квадратен метър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини