Първи случай на коронавирус в Латинска Америка

Мачовете и спортът по телевизията днес, сряда, 26 февруари 2020

На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Сделки за над $3 млрд. договори Тръмп с Моди (ИНФОГРАФИКА) Индия купува бойни хеликоптери на “Локхийд Мартин”

Сирийската армия превзе още един град в Идлиб

Песков: Русия не се меси във вътрешните работи на други държави

Путин: Държа подчинените си под напрежение

Румен Радев: Секторът на информационните и комуникационни технологии е „вододел“ за развитието на нациите

В Сърбия пристигна втора доставка на руските системи „Панцир С1“

„Изтрийте миналото” се открои на Берлинале Нестандартен френско-белгийски филм впечатли публиката

Русе може да има първия частен музей

Русе може да има първия частен музей на съвременното и античното изкуство в България. Договорът за реставрация на сградата от фондация „Бобокови“ е удължен до 2017 г., съобщиха от обалстната управа в крайдунавския град. Инвеститорите са готови да подновят реконструкцията след откриването на новата зала „Булстрад Арена“. „Мол Русе инвест“ на Атанас и Пламен Бобокови участва в публично-частния проект с общината, който надхвърли 56 млн.лв.

Анексът към преподписания договор фиксира 450 000 лв. неустойки, ако сградата на бившата Музикална гимназия не се възстанови. Обезщетенията за забавеното строителство, които дължи инвеститорът досега, ще се включат в реконструкцията. Имотът беше купен на търг през 2007 г. за 443 617, 02 лв. с обещанието за 2 млн. евро в бъдещия музей.

Според 3-годишния контракт той трябваше да отвори врати през май 2010 г. Дългото съгласуване на изготвените проекти с Националния институт за опазване на недвижимото културно наследство и финансовата криза забавиха строителството. По договор купувачът се ангажира да реставрира напълно външната архитектура на сградата, като предостави част от разгънатата застроена площ за артдейности.

Емблематичното здание на ул. „Борисова“ 33 е деактувано с правителствено решение като национален паметник на културата от публична в частна държавна собственост. Архитектурната перла е построена през 1900-1901 г. по проект на арх. Удо Рибау като протестантско училище. Сградата е в класически и готически стил, с много орнаменти по фасадата и залата за молитви.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.