Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Русе може да има първия частен музей

Русе може да има първия частен музей на съвременното и античното изкуство в България. Договорът за реставрация на сградата от фондация “Бобокови” е удължен до 2017 г., съобщиха от обалстната управа в крайдунавския град. Инвеститорите са готови да подновят реконструкцията след откриването на новата зала “Булстрад Арена”. “Мол Русе инвест” на Атанас и Пламен Бобокови участва в публично-частния проект с общината, който надхвърли 56 млн.лв.

Анексът към преподписания договор фиксира 450 000 лв. неустойки, ако сградата на бившата Музикална гимназия не се възстанови. Обезщетенията за забавеното строителство, които дължи инвеститорът досега, ще се включат в реконструкцията. Имотът беше купен на търг през 2007 г. за 443 617, 02 лв. с обещанието за 2 млн. евро в бъдещия музей.

Според 3-годишния контракт той трябваше да отвори врати през май 2010 г. Дългото съгласуване на изготвените проекти с Националния институт за опазване на недвижимото културно наследство и финансовата криза забавиха строителството. По договор купувачът се ангажира да реставрира напълно външната архитектура на сградата, като предостави част от разгънатата застроена площ за артдейности.

Емблематичното здание на ул. “Борисова” 33 е деактувано с правителствено решение като национален паметник на културата от публична в частна държавна собственост. Архитектурната перла е построена през 1900-1901 г. по проект на арх. Удо Рибау като протестантско училище. Сградата е в класически и готически стил, с много орнаменти по фасадата и залата за молитви.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.