Ротари клуб подари концерт-спектакъл на великотърновци

Волен Сидеров: Оставката на Валери Симеонов не е съгласувана с мен

АПИ: До 20 декември се приемат офертите за ремонта на 47 км от път II-23 Русе – Кубрат

Археолози откриха миниатюрна Теракотена армия

Тереза Мей отхвърли контрапредложенията на своя проект на споразумение за Брекзит

Обвинения за брата и сестрата след убийството във влака край Вакарел

Томислав Дончев: Парламентарна предпоставка за предсрочни избори няма

Весела Лечева, народен представител от „БСП за България“: Тази много закъсняла оставка на Валери Симеонов няма да уталожи напрежението

Млад мъж се обеси пред бащината къща на жена си в Смолян Трупът открили мъже, тръгнали за риба

Окръжният съд в Търново отново гледа дело за укриване на данъци от адвокат и съдебен лекар Първоначално постановената присъда бе отменена от Апелативния съд в старата столица

Валентин Радев: Гражданите не винаги знаят кое е законно и кое не по време на протест, полицията трябва да действа с твърда ръка

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Един човек е загинал при протестите във Франция срещу повишаването на цените на горивата

Андреа и Тита първи приятелки Ще има ли дует между двете изпълнителки

Сестрата на Бойко Борисов: Брат ми беше първият човек, на който се обадих, когато се разболях

126,5-метров пешеходен мост над „Цариградско шосе” ще бъде вход към „София Тех Парк”

126,5-метров пешеходен мост над “Цариградско шосе”, преди спирка “Окръжна болница”, ще е вход към „София Тех Парк”. Строежът на пасарелката вече е в ход, съобщи БГНЕС.

Според премиерът Бойко Борисов първият етап на високо-технологичния парк трябва да бъде открит на 26 ноември. Изграждането на „София Тех Парк” се финансира с 50 млн. евро от ОП „Конкурентноспособност 2007-2013”.

Пасарелката ще осигурява пешеходната връзка между спирките на градския транспорт в южното и северното локално платно на „Цариградско шосе”. Мостът е част от „Експериментариум с посетителски център”, който се явява пешеходен вход към „София Тех Парк”. Освен че ще посреща и информира идващите за първи път на територията на високо-технологичния парк, сградата ще се ползва и за изложбено пространство. Предвижда се Експериментариумът да е в богато озелена паркова среда между булеварда и вътрешността на „София Тех Парк”.

Цената за изграждането на пешеходния мост и посетителския център възлиза на 4 789 188 лв., с ДДС, които са осигурени от европейските фондове. Съоръжението се изгражда от дружеството „Експо Тех Парк”, което е спечелило обществена поръчка в конкуренция с още шест компании. Водеща роля в „Експо Тех Парк” има фирмата „Трейс”, която извърши ремонта по бул. „Цариградско шосе”. Пешеходният мост ще е снабден, освен със стълбища, но и с асансьори за хора с увреждания, пише в документацията на проекта.

Преди година, конкурсна комисия начело с главния архитект на София Петър Диков, определи Сдружение „Христов, Василев, Андреева, Александрова” като победител в конкурс за изработването на архитектурно-пространствена визия за пешеходния мост. До конкурса бяха допуснати общо петима участници, а победителят получи символична парична награда в размер на 2000 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.