Полски клуб с интерес към Миланов

На 20 юни 2018 да почерпят

Заев заплаши с импийчмънт президента Георге Иванов

СЗО реши: Транссексуалността не е умствено заболяване

Орбан плаши с нова европартия Вземете пример от нас с Австрия, съветва унгарският премиер

Тръмп не спазил обещанието да звънне на Ким в неделя

400 килограма канабис са открити в български камион във Франция

Министър иска да преброи ромите в Италия Хор от критики посрещна инициативата на МВР шефа Матео Салвини

Тръмп: За да се справим с мигрантите, трябва да отнемаме децата им

Шут в задника за най-красивата метеороложка

Русия ще въведе допълнителни вносни мита за стоките от САЩ

Кравата Пенка се връща в стадото си, чака гости от Европарламента

Парагваец се появи на собственото си погребение

Македонският парламент ще приеме договора с Гърция по съкратената процедура

Пуснаха срещу подпис от ареста 25-годишният кмет на Войнягово

126,5-метров пешеходен мост над „Цариградско шосе” ще бъде вход към „София Тех Парк”

126,5-метров пешеходен мост над “Цариградско шосе”, преди спирка “Окръжна болница”, ще е вход към „София Тех Парк”. Строежът на пасарелката вече е в ход, съобщи БГНЕС.

Според премиерът Бойко Борисов първият етап на високо-технологичния парк трябва да бъде открит на 26 ноември. Изграждането на „София Тех Парк” се финансира с 50 млн. евро от ОП „Конкурентноспособност 2007-2013”.

Пасарелката ще осигурява пешеходната връзка между спирките на градския транспорт в южното и северното локално платно на „Цариградско шосе”. Мостът е част от „Експериментариум с посетителски център”, който се явява пешеходен вход към „София Тех Парк”. Освен че ще посреща и информира идващите за първи път на територията на високо-технологичния парк, сградата ще се ползва и за изложбено пространство. Предвижда се Експериментариумът да е в богато озелена паркова среда между булеварда и вътрешността на „София Тех Парк”.

Цената за изграждането на пешеходния мост и посетителския център възлиза на 4 789 188 лв., с ДДС, които са осигурени от европейските фондове. Съоръжението се изгражда от дружеството „Експо Тех Парк”, което е спечелило обществена поръчка в конкуренция с още шест компании. Водеща роля в „Експо Тех Парк” има фирмата „Трейс”, която извърши ремонта по бул. „Цариградско шосе”. Пешеходният мост ще е снабден, освен със стълбища, но и с асансьори за хора с увреждания, пише в документацията на проекта.

Преди година, конкурсна комисия начело с главния архитект на София Петър Диков, определи Сдружение „Христов, Василев, Андреева, Александрова” като победител в конкурс за изработването на архитектурно-пространствена визия за пешеходния мост. До конкурса бяха допуснати общо петима участници, а победителят получи символична парична награда в размер на 2000 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.