Wizz Air няма да отменя полети до Италия, от Ryanair все още няма официална позиция

Десетки автовози пътуват всяка седмица до огнището на коронавируса в Северна Италия

Пълни автобуси от Милано продължават да пристигат у нас

Нено Димов остава в ареста

Николета Лозанова към Филип Плейн: Благодаря ти за невероятната нощ

Гърция взема мерки срещу коронавируса, изтегля гражданите си от Италия

Появи се Ябълковият човек

Италианският премиер Джузепе Конте обвини ръководството на болница за разпространението на коронавируса в страната

Затварят пътя през Широка лъка в неделя заради кукерския фестивал

Отложиха световното първенство по тенис заради коронавируса

Проф. Петко Салчев е единственият кандидат за управител на НЗОК

Горя къща в Павликенско Огнеборци от Великотърновска област са се отзовали на 18 произшествия заради бурния вятър

Разбиха нарколаборатория край Дупница (СНИМКИ)

Руска компания се включва в изграждането на „Турски поток“ в България

Новите жилища в Пловдив с рекорден ръст на цените

126,5-метров пешеходен мост над „Цариградско шосе” ще бъде вход към „София Тех Парк”

126,5-метров пешеходен мост над “Цариградско шосе”, преди спирка “Окръжна болница”, ще е вход към „София Тех Парк”. Строежът на пасарелката вече е в ход, съобщи БГНЕС.

Според премиерът Бойко Борисов първият етап на високо-технологичния парк трябва да бъде открит на 26 ноември. Изграждането на „София Тех Парк” се финансира с 50 млн. евро от ОП „Конкурентноспособност 2007-2013”.

Пасарелката ще осигурява пешеходната връзка между спирките на градския транспорт в южното и северното локално платно на „Цариградско шосе”. Мостът е част от „Експериментариум с посетителски център”, който се явява пешеходен вход към „София Тех Парк”. Освен че ще посреща и информира идващите за първи път на територията на високо-технологичния парк, сградата ще се ползва и за изложбено пространство. Предвижда се Експериментариумът да е в богато озелена паркова среда между булеварда и вътрешността на „София Тех Парк”.

Цената за изграждането на пешеходния мост и посетителския център възлиза на 4 789 188 лв., с ДДС, които са осигурени от европейските фондове. Съоръжението се изгражда от дружеството „Експо Тех Парк”, което е спечелило обществена поръчка в конкуренция с още шест компании. Водеща роля в „Експо Тех Парк” има фирмата „Трейс”, която извърши ремонта по бул. „Цариградско шосе”. Пешеходният мост ще е снабден, освен със стълбища, но и с асансьори за хора с увреждания, пише в документацията на проекта.

Преди година, конкурсна комисия начело с главния архитект на София Петър Диков, определи Сдружение „Христов, Василев, Андреева, Александрова” като победител в конкурс за изработването на архитектурно-пространствена визия за пешеходния мост. До конкурса бяха допуснати общо петима участници, а победителят получи символична парична награда в размер на 2000 лв.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.