Евродепутатът Ева Паунова: Облекчената концесия за летището е факт, както обещаха кметовете на Велико Търново и Горна Оряховица

След дълги години на отлагане, в момента има реални действия и задвижена процедура по отдаването на Летище Горна Оряховица на концесия. Срокът за закупуване на документацията е до 27 октомври, а до края на месеца кандидатите трябва да подадат офертите си, които ще се отворят в Министерство на транспорта на 2 ноември. Срокът на концесията е бил удължен с 1 месец по настояване на един от кандидат-концесионерите, който е поискал тази отсрочка, за да представи пълната си концепция за развитие на аеропорта.

Това стана ясно при посещението на евродепутата от ЕНП/ГЕРБ Ева Паунова в Горна Оряховица. Тя бе придружавана от областния лидер на ГЕРБ и кандидат за кмет на В. Търново Даниел Паноив, както и от народните представители Клавдия Ганчева и Евгени Стоев, при домакинството на кандидата за втори кметски мандат в Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.

„Добрата новина е, че бизнесът в региона се развива и явно се нуждае от това летище. Още по-добрата новина е, че това, което обещаха двамата кметове преди 4 години – нова концесия с облекчени параметри, вече е факт. Остава да се избере най-добрия инвеститор, който да развива Летището. Това ще е голям стимул за бизнеса в целия регион. Нещо повече, става дума не само за нови работни места, но и за инвестииции в инфраструктурата, дори в образованието на кадри, нужни за новите инвеститори“, каза Ева Паунова“.

Никога по-рано управниците на областния град Велико Търново и Горна Оряховица не са имали толкова добра комуникация помежду си, споделиха мнение жители на железничарския град. Единодушно е мнението, че от съживяването на летището ще се отрази благотворно не само върху икономиката на триградието, но и на цялата област.
В Горна Оряховица Ева Паунова, Даниел Панов и Добромир Добрев проведоха и среща с кандидати за общински съветници и симпатизанти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони