Изчезна кюрдска бежанка, изтезавана от мъжа си

Съседи: Молисе е заровена в земята

Полиция издирва съпруга, подозират го в убийство

Двама съпрузи от ромската махала в Търговище изчезнаха един след друг при съмнителни обстоятелства и предизвикаха паника сред комшиите.

“Стана убийство, ама го крият. Сън не ни лови от ужас”, споделиха те пред “Труд”.

Последно видели 38-годишната кюрдка Мелиха Демирел – Молисе, на 18 септември. Била болна на легло. Два дни по-късно мъжът й Сибин Левентов, наричан Фердун Куция вълк (49 г.), казал на някой, без да го питат, че я откарал в болница във Варна, а после потънал в земята.

Пречукал я е и заровил, казват съседи. С Молисе се взели в Германия преди 24 г., там им се родило момче. Дошли у нас. Тук тя работела по дворове и ниви, както и мъжът й. Синът им пращал пари от Германия. Молисе обаче се разболяла. Нямала осигуровки и трудно й уредили преглед. Лекарят не дал точна диагноза. Допуснал, че страда от левкемия или туберкулоза, защото храчела кръв.

“Фердун не пие, но е лош. От първи брак има две деца, а от Молисе момче. Биеше я, преди да се разболее, понеже е ревнив, а като легна болна, не я съжали. Оставяше я гладна, съседки й носеха храна. На18-и вечерта я нахранихме, защото не можеше да държи лъжицата, а той ни се скара. После я е бил. Чухме я да плаче, горката, и после утихна”, разказаха нейни приятелки.

Същата нощ Фердун почукал на съседска врата и обявил, че ще води жена си във Варна. По обед жените позвънили на телефона на Молисе, но някой изключил. После Фердун върнал обаждането и заявил, че са в частна клиника, където слагат системи на жена му. Други съседи го засекли обаче да се прибира от автогарата у дома си по същото време, за което твърдял, че е във Варна.

Два дена по-късно Фердун наел каруца да изхвърля боклук и я върнал след 4 часа цялата в кръв. Обяснил, че карал заклано прасе.

“Обадихме се в полицията в събота, но тя дойде в понеделник, когато Фердун изчезна. В дома намериха калъфка за възглавница с червени петна, вероятно кръв”, разказа Детелин Петров. Хора от квартала виждали Куция вълк по тъмно. Една нощ младежи го погнали, но той се измъкнал през тясно тунелче между къщите.

МВР издирва съпрузите като безследно изчезнали. Дело за убийство не било образувано, защото нямало труп.

Капки кръв

из квартала

"Изчезналият Фердун се навърта наколо! Снаха му с трите деца се изнесе у родителите си от страх. И аз по тъмно не смея да мигна. Уредих жена му при доктор и разправят, че той ми се заканвал. Става страшно", казва Снежанка Христова.
"Фердун защо ще се крие, ако не е убил жена си! Полицията проверила всички клиники във Варна, но от нея нямало следа. Ще я изровят кучетата някъде", добавя друга жена от търговищката ромска махала.

Завчера пред магазина в квартала видели капки кръв. Те водели в двора на една къща, а оттам - на улицата. „Някой може да е убил куче, за да ни уплаши още повече - казва млада булка и добавя - Настръхнали сме всички, ако мъжете ни хванат Фердун преди полицията, ще го претрепят!“. От МВР уверяват, че заради спокойствието на хората ще пратят повече патрули в квартала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право