Чавдар Златев е новият Член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Лавров заяви, че ситуацията в Африн може да се реши чрез пряк диалог между Дамаск и Анкара

Спасителите на Преслав с екипировка от Швейцария

Адвокатите на Йоан Матев искат да бъде преместен в Софийския затвор Съдът даде ход на делото за убийството на Георги Игнатов

Григор дал 14 проби миналата година

Съдът отказа да освоби предсрочно братоубиец

Диригент от Аржентина с изява на сцената на театъра в Търново

Диригент от Аржентина застава начело на оркестъра на Музикално-драматичния театър /МДТ/ “Константин Кисимов” във Велико Търново. Рамиро Ариста ще дирижира “Царицата на чардаша” на 13 октомври.

Само седмица аржентинецът репетира съвместно с музикантите от старата столица, за да постави прочутата музика на Имре Калман пред местната публика. Поканата за специалното партньорство е на директора на великотърновския театър Христофор Йонов.

Описан от руската преса като “страстен и енергичен” и “в състояние да донесе музиката към живота”, Рамиро Ариста се очертава като един от водещите диригенти на своето поколение. След сензационния си дебют в Санктпетербургската филхармония през март 2010 г, той е работил в Ярославската филхармония, филхармония Тимишоара, Националния симфоничен оркестър на Република Молдова, Симфоничния оркестър на Венецуела и с Националния симфоничен оркестър на Боливия.

“През 2015 г Ариста дебютира с дългосрочно планирани ангажименти с Антофагаста симфония в Чили, Националните симфонии на Панама, Доминиканската република и Никарагуа. През януари 2016 г. той ще направи своя дебют на “Джордже Енеску” – Националната филхармония на Румъния”, обясниха от ръководството на ДМТ.

Международната кариера на Рамиро Ариста е развита и обогатена със стажа в Мариинския театър по покана на Валерий Гергиев. От октомври 2009 г той е главен диригент на Симфоничния оркестър на Пиура в Перу. Дирижира над 220 концерта със своя оркестър и изпълнява пълните симфонични цикли на Бетовен, Шуберт, Менделсон, Шуман, Чайковски и Брамс.

През изминалия театрален сезон, музикантите от оркестъра на МДТ “Кисимов Кисимов” имаха честта да бъдат дирижирани и от британския композитор Ронен Ниссан, отново по покана на Христофор Йонов. Прочутият британец постави във Велико Търново концерт с филмова музика, както и Коледен концерт с музика на Йохан Щраус, сред която и неизвестен валс на австрийския композитор.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете