Дневен хороскоп на Алена за неделя, 23.02.2020

На 23 февруари 2020 да почерпят

Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

Диригент от Аржентина с изява на сцената на театъра в Търново

Диригент от Аржентина застава начело на оркестъра на Музикално-драматичния театър /МДТ/ „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Рамиро Ариста ще дирижира „Царицата на чардаша“ на 13 октомври.

Само седмица аржентинецът репетира съвместно с музикантите от старата столица, за да постави прочутата музика на Имре Калман пред местната публика. Поканата за специалното партньорство е на директора на великотърновския театър Христофор Йонов.

Описан от руската преса като „страстен и енергичен“ и „в състояние да донесе музиката към живота“, Рамиро Ариста се очертава като един от водещите диригенти на своето поколение. След сензационния си дебют в Санктпетербургската филхармония през март 2010 г, той е работил в Ярославската филхармония, филхармония Тимишоара, Националния симфоничен оркестър на Република Молдова, Симфоничния оркестър на Венецуела и с Националния симфоничен оркестър на Боливия.

„През 2015 г Ариста дебютира с дългосрочно планирани ангажименти с Антофагаста симфония в Чили, Националните симфонии на Панама, Доминиканската република и Никарагуа. През януари 2016 г. той ще направи своя дебют на „Джордже Енеску“ – Националната филхармония на Румъния“, обясниха от ръководството на ДМТ.

Международната кариера на Рамиро Ариста е развита и обогатена със стажа в Мариинския театър по покана на Валерий Гергиев. От октомври 2009 г той е главен диригент на Симфоничния оркестър на Пиура в Перу. Дирижира над 220 концерта със своя оркестър и изпълнява пълните симфонични цикли на Бетовен, Шуберт, Менделсон, Шуман, Чайковски и Брамс.

През изминалия театрален сезон, музикантите от оркестъра на МДТ „Кисимов Кисимов“ имаха честта да бъдат дирижирани и от британския композитор Ронен Ниссан, отново по покана на Христофор Йонов. Прочутият британец постави във Велико Търново концерт с филмова музика, както и Коледен концерт с музика на Йохан Щраус, сред която и неизвестен валс на австрийския композитор.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.