Даниел Панов: Казват ви, че съм избран, за да ви демотивират и да не гласувате

Значително по-голям размер на инвестиции за населените места в община Велико Търново планира досегашният кмет и кандидат на ГЕРБ за втори мандат Даниел Панов. Той проведе срещи с жителите на Велчево, Пчелище, Въглевци, Шемшево, Хотница, Плаково и Леденик, където получи подкрепа.

"Вече ви казват, че кметът е избран, за да ви демотивират и да не гласувате. Нека заедно продължим с видимите резултати още след 25 октомври", призова Даниел Панов.

Той припомни, че досега са влагани средства в паркове, детски площадки и спортни зони, площади и алеи, ремонти на общински сгради и собственост, пенсионерски клубове, читалища, открити са 11 центрове за деца. "Близо 12 млн.лв са инвестициите за първия мандат във всичките 36 населени места. Тези, които ви говорят как кметът не гледал селата, нека замълчат пред фактите и цифрите. Думите и обещанията им са чист популизъм", коментира Даниел Панов.

Потвърдиха го и жителите на Велчево. В малкото село за четири години са инвестирани над 100 000 лева. "Никога на сме се чувствали забравени", обединиха се местните.

Пред кметовете и жителите на седемте населени места Панов обясни, че издигането на Велико Търново във втора група на българските градове, където са Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Русе, увеличава значимо гарантираните средства по новите европейски програми.

"Това ще позволи да увеличим собственото финансиране. На дневен ред излиза инфраструктурата в населените места.Бъдете дейни и активни, правете проекти за улици, канализация, пречиствателни станции", обърна се Даниел Панов към хората от селата. Той обяви, че вече има разработки за канализация в Леденик и за почистване на коритото на р. Янтра.

По време на срещите стана ясно, че общата вложена сума в седемте села е над 2,5 млн.лв. Даниел Панов представи също кандидатите за кметове на Пчелище - Гица Лазарова /ГЕРБ/, Шемшево - Кирил Ангелски /ГЕРБ/, Леденик - Христо Попов /независим и подкрепен от ГЕРБ/, Хотница - Десислав /ГЕРБ/.

По време на срещите Даниел Панов поиска от хората да споделят своите виждания за бъдещето. "С вашите предложения и идеи започна първият ми мандат. За мен е важно да съм сред вас, на вече уговорените срещи и събрания, да знам какви са проблемите на населените места, вместо да отговарям на популизъм и инсинуации от телевизионния екран при сменена в последния момент дата на дебат", подчерта кандидатът за кмет на ГЕРБ.

"Всеки път, когато имаше екстремна ситуация - обилни дъждове, прииждане на р. Янтра или пожар, Даниел Панов първи ми звънеше и ме питаше имаме ли нужда от нещо. Звънял ми е дори в 3 часа през нощта, за да се увери, че всичко в селото е наред. Той никога не е делил нито кметовете, нито хората на червени, сини, зелени, на наши и ваши", категоричен бе досегашният кмет на Леденик Иван Стоянов.

Пред избирателите Даниел Панов призова да не се спекулира с темата защо селища от Община Велико Търново не могат да бъдат включени в програмата за развитие на селските райони. "Докато бе в управлението на държавата, БСП не позволи това да се случи. Имаше предложение от Националното сдружение на общините градове с големината на Велико Търново да могат да кандидатстват по програмата, като самите общински центрове бъдат извадени от обхвата, а средствата да бъдат предназначени за населените места. Правителството на Орешарски обаче не позволи това да се случи", подчерта Даниел Панов пред препълнената зала на читалището в Шемшево.

Думите на Панов бяха потвърдени и от евродепутата Ева Паунова, която бе на посещение във Велико Търново и Горна Оряховица. "Всички са се обединили срещу ГЕРБ, за да няма видими резултати. Излезте на 25 октомври и гласувайте за правилния отбор, който възстанови спрените по времето на БСП европейски средства и върна България на европейския път", бе посланието на Паунова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони