Влагат 462 000 лв в психоболница в Търновско

Влагат 462 000 лв за обновяване на психиатричната болница във великотърновското село Церова кория. Подписан е договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмата "Инициативи за обществено здраве" между Министерството на здравеопазването и държавната психиатрична болница в Церова кория. Проектът трябва да приключи в края на април догодина. Той се реализира с финансовата подкрепа на Европейското икономическо пространство и Норвежкият финансов механизъм.

"Средствата ще са за реализиране на проект в лечебното заведение за подобряване качеството на предлаганите услуги. С основната част от тях ще се направи цялостен ремонт и реконструкция на трите болнични отделения. Два от секторите са за тежко психично болни за мъже и жени, а третото отделение за рехабилитация за по-леките случаи преди изписване", информираха от здравното заведение.

Капацитетът на лечебницата е 140 легла. Всяко от отделенията е с по 40 легла, а още 20 има в дневния център. В момента отделенията са по стандартите от средата на миналия век. Предстои обновяването им, направа на самостоятелни санитарни възли към стаите и с ново обзавеждане. С част от средствата ще се ремонтират и помещенията за медицинския екип, манипулационната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони