Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Лавров заяви, че ситуацията в Африн може да се реши чрез пряк диалог между Дамаск и Анкара

Спасителите на Преслав с екипировка от Швейцария

Адвокатите на Йоан Матев искат да бъде преместен в Софийския затвор Съдът даде ход на делото за убийството на Георги Игнатов

Григор дал 14 проби миналата година

Съдът отказа да освоби предсрочно братоубиец

Обществената трапезария в Търново ще работи без прекъсване цяла година

Румен Радев удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Влагат 462 000 лв в психоболница в Търновско

Влагат 462 000 лв за обновяване на психиатричната болница във великотърновското село Церова кория. Подписан е договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмата “Инициативи за обществено здраве” между Министерството на здравеопазването и държавната психиатрична болница в Церова кория. Проектът трябва да приключи в края на април догодина. Той се реализира с финансовата подкрепа на Европейското икономическо пространство и Норвежкият финансов механизъм.

“Средствата ще са за реализиране на проект в лечебното заведение за подобряване качеството на предлаганите услуги. С основната част от тях ще се направи цялостен ремонт и реконструкция на трите болнични отделения. Два от секторите са за тежко психично болни за мъже и жени, а третото отделение за рехабилитация за по-леките случаи преди изписване”, информираха от здравното заведение.

Капацитетът на лечебницата е 140 легла. Всяко от отделенията е с по 40 легла, а още 20 има в дневния център. В момента отделенията са по стандартите от средата на миналия век. Предстои обновяването им, направа на самостоятелни санитарни възли към стаите и с ново обзавеждане. С част от средствата ще се ремонтират и помещенията за медицинския екип, манипулационната.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете