Арестуваха дъщерята на Цар Киро с 2 кг хероин

Община Велико Търново превърна с 820 000 лева изоставена сграда в комплекс за социални услуги Кризисният център ще приютява жертви на домашно насилие

Показват „Златното евангелие“ от Омуртаг в музей „Етър“ в Габрово Светинята ще бъде представена на Националния празник - 3 март

Общо 52 души са ранени при атаката в Хесен, 18 са деца

Заловиха грабител, нападнал жена

Деми Ловато се показа без грим (СНИМКА)

Директорката на Басейнова дирекция-Пловдив е обвинена за безстопанственост

Двама сърби са заразени с коронавирус

Wizz Air няма да отменя полети до Италия, от Ryanair все още няма официална позиция

Десетки автовози пътуват всяка седмица до огнището на коронавируса в Северна Италия

Пълни автобуси от Милано продължават да пристигат у нас

Нено Димов остава в ареста

Николета Лозанова към Филип Плейн: Благодаря ти за невероятната нощ

Гърция взема мерки срещу коронавируса, изтегля гражданите си от Италия

Появи се Ябълковият човек

Влагат 462 000 лв в психоболница в Търновско

Влагат 462 000 лв за обновяване на психиатричната болница във великотърновското село Церова кория. Подписан е договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмата „Инициативи за обществено здраве“ между Министерството на здравеопазването и държавната психиатрична болница в Церова кория. Проектът трябва да приключи в края на април догодина. Той се реализира с финансовата подкрепа на Европейското икономическо пространство и Норвежкият финансов механизъм.

„Средствата ще са за реализиране на проект в лечебното заведение за подобряване качеството на предлаганите услуги. С основната част от тях ще се направи цялостен ремонт и реконструкция на трите болнични отделения. Два от секторите са за тежко психично болни за мъже и жени, а третото отделение за рехабилитация за по-леките случаи преди изписване“, информираха от здравното заведение.

Капацитетът на лечебницата е 140 легла. Всяко от отделенията е с по 40 легла, а още 20 има в дневния център. В момента отделенията са по стандартите от средата на миналия век. Предстои обновяването им, направа на самостоятелни санитарни възли към стаите и с ново обзавеждане. С част от средствата ще се ремонтират и помещенията за медицинския екип, манипулационната.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.