Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Шефът на СЗО: Трябват бързи действия за спиране на епидемията от коронавируса

Децата в SOS приемни семейства с по-големи шансове за развитие и професионална реализация в града

За преместването на SOS приемните семейства от Детско селище Дрен в София и Перник разговаряме с директора на селището – Мариян Дянков.

– Как възприемате работата си, г-н Дянков?

– Директор съм на Програма „SOS Детско селище“ за локацията София-Радомир-Дрен, откакто бях избран с конкурс за тази длъжност през септември 2006 г. Вече девет години организирам грижата за децата в Дрен и се старая да осигуря най-доброто на общността от SOS приемните семейства.

Защо приемните семейства от SOS Детско селище Дрен се местят в София и Перник?

 – Водещ е само интересът на децата. Нашата цел, която SOS организацията вече 25 години успешно реализира, е да осигурим пълен с обич дом и здравословна семейна среда за всяко дете. Освен това, ние интегрираме SOS общността в по-благоприятната градска среда, за да осигурим на децата по-качествено образование, по-достъпно здравеопазване, по-големи шансове за личностно израстване, по-близък контакт с биологичните родители, които са от София и Перник, както и повече възможности за професионална реализация. Това са реални предимства на живота в града, на които като всички останали деца имат право и децата в SOS грижа.

– Такава ли е световната практика – да се местят деца в приемна грижа в по-големи градове?

 – Световните тенденции са в посока на по-добрата интеграция на деца в приемна грижа в по-големи градове. Българската практика и държавната политика също са свързани с извеждането на „скритите”, “анонимни” деца в големи населени места. Ние, като организация, която се стреми към осигуряване на най-добрата грижа за деца, търсим непрекъснато повече възможности – за тяхното образование и реализация.

– В какви жилища са настанени децата и приемните им родители?

– Жилищата в София са в кв. „Овча купел“, в близост до пет училища и седем детски градини. В района има също така и четири медицински центъра, три големи хранителни вериги и голям брой детски площадки. Регионът е комуникативен и предлага добри транспортни връзки, като в съседство са разположени SOS младежките домове и националният офис на Сдружението.

Апартаментите в Перник се намират в кв. „Изток“, където в непосредствена близост има две големи основни училища, езикова гимназия, спортно училище и няколко детски градини. В района има и два хипермаркета и множество други търговски обекти. Кварталът разполага с уреден градски транспорт и комунални услуги.

„Публикацията е подготвена с материали на Сдружение SOS Детски селища България“

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.