Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

Здравец Хайтов представя нови разкрития за гроба на Левски

Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Сливен чака 19 млн. лева за новата си пречиствателна станция Най-модерното съоръжение от години брадясва от храсталаци и треви

Издирваните за тероризъм младежи искат доброволно в Холандия

Издирваните от Холандия за тероризъм двама младежи и непълнолетна девойка се съгласиха доброволно да бъдат предадени на властите в Краслството. 22-годишният Илиас Хасан, 18-годишният Аит Юнес и 17-годишната ученичка Шайма Калоуаа подписаха декларация пред Хасковския окръжен съд в понеделник, че са съгласни да бъдат екстрадирани в Нидерландия. По закон те имат право на 3-дневен срок за размисъл, в който писмено могат да се откажат от заявеното доброволно предаване. Така тримата ще се явят още веднъж в петък пред Темида преди магистратите да се произнесат по искането на холандците.

Илиас, Аит и Шайма бяха задържани на 5 т.м. на пункта Капитан Андреево при опит да преминат легално в Турция. И тримата имат холандски паспорти. При проверката на техните документи обаче станало ясно, че за Хасан, Юнес и Калоуаа има издадени европейски заповеди за арест. Те са разследвани от властите в Нидерландия за участие в терористична група. По време на съдебните заседания стана ясно, че преди да тръгнат за границата ни Илиас, Аит ии Шайма били в София, където се разхождали из мол и гледали кино.

Родителите на 17-годишната девойка пък пуснали жалба до полицията в Утрехт, че дъщеря им избягала от къщи, за да се присъедини към Ислямска държава в Сирия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете