„Фейсбук“ отложи пускането на приложение за запознанства в Европа

Банките запазват добрите си резултати Подобрява се капиталовата адекватност, което допълнително увеличава стабилността на системата

Няма пострадали български военни при ракетен обстрел в Кандахар

АПИ: Внимавайте от км 24 до км 30 на АМ „Тракия“ в посока София

Сан Ремо събра оригиналните „Рики е повери”

Министър Ангелкова е на двудневна визита в Полша

16 години затвор за американец, изгорил гей флага

Проф. Николай Овчаров: Отказах предложение за работа от Васил Божков

Четирима гърци пострадаха след катастрофа с чешки тир на „Тракия“

Ивайло Иванов: Задържани са 7 души в Стара Загора във връзка с крупна кражба

Великобритания се готви за епидемия от коронавирус

Глобяват с над 11 хил. евро за откъснато кокиче в Турция

Как можете да избягвате всичко, което ви прави дебели?

Ревизия на приватизацията и кошмарите на прехода Трябва да бъдат приветствани усилията на новия главен прокурор Иван Гешев

Боил Банов: Министерство на културата е проверявало музея на Божков, нямаме правомощия за частни колекции

Издирваните за тероризъм младежи искат доброволно в Холандия

Издирваните от Холандия за тероризъм двама младежи и непълнолетна девойка се съгласиха доброволно да бъдат предадени на властите в Краслството. 22-годишният Илиас Хасан, 18-годишният Аит Юнес и 17-годишната ученичка Шайма Калоуаа подписаха декларация пред Хасковския окръжен съд в понеделник, че са съгласни да бъдат екстрадирани в Нидерландия. По закон те имат право на 3-дневен срок за размисъл, в който писмено могат да се откажат от заявеното доброволно предаване. Така тримата ще се явят още веднъж в петък пред Темида преди магистратите да се произнесат по искането на холандците.

Илиас, Аит и Шайма бяха задържани на 5 т.м. на пункта Капитан Андреево при опит да преминат легално в Турция. И тримата имат холандски паспорти. При проверката на техните документи обаче станало ясно, че за Хасан, Юнес и Калоуаа има издадени европейски заповеди за арест. Те са разследвани от властите в Нидерландия за участие в терористична група. По време на съдебните заседания стана ясно, че преди да тръгнат за границата ни Илиас, Аит ии Шайма били в София, където се разхождали из мол и гледали кино.

Родителите на 17-годишната девойка пък пуснали жалба до полицията в Утрехт, че дъщеря им избягала от къщи, за да се присъедини към Ислямска държава в Сирия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.