Над 500 души са загинали при бомбардировките в Източна Гута за седмица

Седем пострадали в катастрофа край Сливен

Владимир Малинов е новият изп. директор на “Булгартрансгаз”

Борисов възложи пълна проверка на сделката за ЧЕЗ и на купувача

Красимир Вълчев: Не е желателно закриването на още училища

Българският лекарски съюз ще подпише националния рамков договор с НЗОК за 2018 г.

“Дунав” с втора поредна победа

Министър Ангелкова: Русия, Китай и далечните пазари са много важни за българския туризъм

В Банско арестуваха 6 лица за проституция и дрога

БСП готви концепция за партийна телевизия

Без почивка за бавния и напрегнат ЦСКА

Британец продаде марков чайник на 200 години за 650 000 евро

Атина към Анкара: Не сме Ирак или Сирия, можем да се защитим

Мария Захарова: Кокаинът в посолството в Аржентина няма общо с руските дипломати

Започна градеж на храм “Св.Райко Шуменски”

Съдът потвърди заповедта за спряната инсталация в “Монтюпе”

Административният съд /АС/ в Русе потвърди заповедта на РИОСВ, с която беше спряна инсталацията за каруселно леене на алуминиеви детайли за “Ауди” в завода за авточасти на Монтюпе”. Тя беше пломбирана на 23 септември т.г. заради изпусканите вредни емисии във въздуха над крайдунавския град. Принудителната мярка ще остане, докато не се изпълнят условията в комплексното разрешително.

Дружеството обжалва заповедта като “незаконосъобразна” и направи “особено искане да се спре предварителното изпълнение” на принудителната административна мярка, което АС остави “без уважение”. Определението на АС може да се обжалва пред Върховния административен съд в 7-дневен срок.
В завода има общо 7 работещи карусела, от които един е учебен, стана ясно в съдебната зала. Изработваните алуминиеви глави за “Ауди” са 15-20% от общото производство и спряната инсталация не нанася “трудно поправими и значителни вреди” на дружеството, за които пледираха адвокатите. На нея се леят само две от общо 5 версии на глави за автомобилната марка. Леярната се обслужва от 100 работници.

До пломбирането се стигна след залпово замърсяване на атмосферата на 14/15 сетември т.г. Извънредните замервания на РИОСВ откриха, че един от източниците на вредни емисии в Индустриалния парк на Русе е “Монтюпе”. При проверки в източната промишлена зона екоинспектори откриха още замърсители.
Освен от “Лубрика”, зловонните миризми идват при топене на мас на площадка на ЕТ “Красимир Атанасов Роял” в Индустриалния парк, свинеферма на ЕТ “Антоанета Симеонова” в землището на близкото село Николово и изгаряни отпадъци на нерегламентирани сметища в крайдунавския град. От РИОСВ още не е обявено какви са наложените административни санкции.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.