Опитаха да запалят шатра на БСП в Стара Загора

Неизвестен мъж се опита да запали шатрата на БСП в центъра на Стара Загора, където се помещава предизборния щаб. Инцидентът е станал в 3.50 часа в понеделник и само намесата на охранители е предотвратила унищожаването на съоръжението.

"Това не е хулиганска проява, нито вандалски акт, а организирано, предварително обмислено и извършено престъпление", категоричен е Ивелин Иванов, регионален мениджър на охранителна фирма, която пази обекта. Според него, хората в патрулката, която стояла наблизо, са видели човек с черно облекло, черна маска и черни ръкавици. Той е залял със запалителна течност задната част на шатрата и със запалка е предизвикал огъня. Охранителите, който са били на около 30 метра, хукнали да го гонят, но виждайки пожара, предпочели да го загасят.

Подадена е жалба в полицията, извършен е оглед на местопроизшествието, разпитани са и охранителите.

"Изразяваме острото си възмущение от това умишлено престъпление. До момента Коалицията води спокойно делова и позитивна предиозборан кампания. Това, което се случи, е изключително притеснително. Поръчителят на деянието явно цели да ни сплаши", коментира Валентина Бонева, водач на листата за общински съветници на Коалиция "БСП лява България - за Стара Загора". Тя информира също, че симпатизант на пратията се е оплакал, че е получавал заплахи по телефона от анонимен човек, освен това е намерил стените на дома си надраскани със спрей. Бонева заяви категорично, че не приема политическа кампания, която се основава на страх, натиск или палежи.

"Мислех, че отдавна са минали времената на Гочоолу и Дочоолу, очаквахме сериозен сблъсък на идеи и политики. Това за мен е политически акт, посегателство върху мястото, където БСП води своята кампания", заяви депутатът Георги Гьоков.

Коментари

Задължително поле