Меси развали проклятието „Челси”

Стотици се простиха с Павел Панов

Валери Симеонов откри международната селскостопанска изложба „АГРА“

Подготвено е 72-часово задържане за стрелялия срещу полицаи в село Орешник

САЩ: Ще присъстваме в Черно море, Русия да свикне с това

Осиновителите на деца до петгодишна възраст ще ползват платен отпуск за една година

Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Обирджия заплашва в магазин: “Парите, или ще ви заколя” Заподозреният е заловен, плячката му е само 270 лв.

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Показват инкриминираните през соца издания на Райко Алексиев

Задържани са трима за грабежи в Пазарджик и Пловдив

Немската окупация на Франция пристига в българския ефир

Генномодифицираната царевица е полезна

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Велико Търново – Русе Затруднено е движението при село Самоводене

Започна сезонът на санирането (СНИМКИ)

Обама няма да става властелин на Близкия изток

ЕС зове Русия незабавно да спре бомбардирането на умерената опозиция

Барак Обама категорично отрече твърденията на критиците си във Вашингтон и в Близкия изток, че пораженчески предава региона в сферата на влияние на Русия.

„Ние продължаваме да имаме огромно присъствие там с базите и самолетоносачите си, но няма да ни вкарат във военна кампания в Сирия“, каза US президентът пред Си Би Ес. И допълни, че би било много жалко, ако под натиска на републиканците САЩ повторят грешката с инвазията в Ирак. „Да пратим 100 000 или 200 000 войници в Сирия? Или в Ирак? А защо не в Либия или в Йемен? За да бъдем не само полицаи, а направо властелини в региона? Това ще е много лоша стратегия!“, отсече Обама.

Същевременно той призна, че опитът му да създаде армия от умерени опозиционери се е провалил: „Вече ми е ясно, че докато Асад е на власт, тези хора трудно ще се концентрират в битка срещу халифата.“ Но отрече Путин го е „надцакал лидерски“: „Не е никакво лидерство да загробиш икономиката си и да се хвърляш с военен и паричен ресурс в Сирия, за да спасиш единствения си съюзник там!“

В словесна атака срещу Русия вчера се впусна и шефът на НАТО. „Руската намеса на страната на Асад само ще удължи конфликта“, заяви Йенс Столтенберг. И увери, че алиансът няма да се меси във войната.

Външните министри на ЕС пък настояха Путин да прекрати незабавно военната си кампания срещу умерената опозиция, защото пречела на търсенето на политическо решение в Сирия.

Опозиционната сирийска Национална коалиция обяви, че няма да участва в инициираните от ООН мирни преговори, докато Русия крепи „военнопрестъпника Асад“. Тя имала забележки и по плана на спецпратеника на ООН Стафан де Мистура.

ДЕМОКРАТИЧНИ СИРИЙСКИ СИЛИ

Кюрди, араби и асирийци се обединиха в единна военна групировка, която ще се бие срещу „Ислямска държава“ в Сирия. Ядрото на новото формирование, кръстено Демократични сили на Сирия, са кюрдските Отряди за народна самоотбрана, които Турция свързва с терористите от ПКК.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете