"Плейбой" маха голите жени от страниците си

Най-известното списание за мъже "Плейбой" се подготвя за революционни промени. Основателят на изданието – 89-годишният Хю Хефнър съобщи, че от страниците ще изчезнат снимките на голи момичета.

"Според новият дизайн, който ще представим през март следващата година, списание "Плейбой" ще продължи да показва жени в предизвикателни пози. Но те вече няма да бъдат напълно голи", пише "Ню Йорк Таймс".

От ръководството на изданието смятат, че е настъпило време за промени. Изпълнителният директор Скот Фландърс обясни, че списанието е престанало да съответства на потребностите на аудиторията.

"В момента от всяко видео с полов акт ви дели само едно кликване и това е безплатно, затова на този етап ние просто сме остарели", твърди той.

От компанията отбелязват, че четенето на "Плейбой" е било културен обред за няколко поколения американски мъже, но сега всеки пубер има интернет в телефона си.

През 1975 година тиражът на "Плейбой" е 5,6 милиона, а към момента е спаднал до 800 хиляди. Като в същото време много от списанията с подобна тематика изобщо изчезнаха.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес