Пенсионер загина, четирима са ранени при катастрофи за ден в Търновско

70-годишен мъж е загинал, а други четирима са ранени само за ден при катастрофи по пътищата във Великотърновска област.

В 14,30 часа в понеделник на пътя Плевен - Русе, в района на разклона за село Горна Студена е възникнало пътно произшествие между лек автомобил "Рено 19", управляван от 18-годишния Ф. Р. от Никопол. Колата се движела по път без предимство, а при навлизане в кръстовище, водачът не спрял на знак "стоп". Внезапно изскочил пред движещия се по главен път лек автомобил "Опел Астра", управляван от 70-годишния Л. Р. от Лясковец.

Последвал жесток удар и възрастният шофьор издъхнал на място. Другият водач и пътник на предна седалка в реното са с гръдни травми. Ф. Р. е задържан за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

Същият ден в 10,45 ч. в Хаинбоаз, до мост над река Белица възникнал друг пътен инцидент.Лек автомобил "Фиат Темпра", управляван от 57-годишния Г. С. от Враца, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил последователно в еластична преграда и в насрещно движещият се товарен автомобил "Мерцедес", управляван от 32-годишен унгарски гражданин.

Пострадал е водачът на лекия автомобил, който е с контузна рана на тила, който е настанен за лечение в болницата във Велико Търново. 46-годишният му спътник от Свищов пък е с фрактура на предмишница, подбедрица и на ребра и също е приет в здравното заведение. Двамата водачи са изпробвани за употреба на алкохол, пробите са отрицателни. Взети са им кръвни проби. По случая е започнато досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини