На 4 април 2020 да почерпят

Нови занимания за Рибите, Лъвовете могат да получат заем – Дневният хороскоп на Алена

Вирус и вирусолог

Министър Захариева: Планът „Маршал“ ще бъде следващият европейски бюджет

Хората под 20 години със забрана да излизат по улиците в 30 турски града

Кристалина Геориева: Намираме се в период на рецесия, много по-лоша от световната икономическа криза

Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

Нова улица спира влакове за 32 часа в Русе

Нова улица ще спре повторно за 32 часа влаковете между централна и гара Разпределителна в Русе. Временната мярка на 14 и 15 октомври т.г. е заради изграждания пробив „Кауфланд“ като част от проекта за интегриран градски транспорт, съобщиха от общинската управа. Пътниците от пристигащите и заминаващите 15 влака ще се извозват с автобуси.

Жп линията трябва да се върне на старото й място за по-малко от 2 дни. Преди 3 месеца тя беше отклонена временно, докато се изгради нова мостова конструкция. Веднага след това ще се отвори пътният участък, който ще свърже близкия кв. „Родина“ с централната част на града. Така ще се облекчи автомобилният трафик в района.

Пробивът се финансира с 5 821 844 лв. без ДДС като част от проекта за интегриран градски транспорт на Русе по ОП „Регионално развитие“. Обществената поръчка, която спечели консорциум „Еротрансинженеринг“, е със срок от 22 месеца. Строителството трябваше да приключи в началото на август т.г.

Преди 2 години кметската управа спаси на косъм проекта, защото 25 собственици на жилища в кв. „Родина“ обжалваха подробния устройствен план за изменение на улична регулация от бул. „Липник“ до ул. „Чипровци“ в Административния съд в Русе. Три фирми предоставиха безвъзмездно на общината 3,7 дка терен по трасето, а впоследствие Темида отхвърли жалбата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.