Холандски експерт идва в полицията в Сливен

Холандски експерт ще посети България в началото на ноември и ще обмени опит в Областната дирекция на МВР-Сливен при решаването на конкретен, местен проблем - съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Сливен. Гостът съвместно със сливенските си колеги ще коментира какви са способите за събиране на информаия и как тя да бъде използване за решаване на конкретния казус. Визитата е част от съвместния проект между Нидерландия и България "Надзор, ръководен от информация".

Директорът на ОД на МВР-Сливен ст.комисал Чавдар Божурски наскоро сезавърна от работно посещение в Нидерландия по повод старта на проекта. Основната му цел е да се използва холандският опит за събиране и анализиране на информация, получена от полицейски служители, работещи на предна линия. Става въпрос за събития, свързани с опазване на обществения ред и противодействието на престъпността. Очакванията са, че това ще доведе до по-добра координация между полиция, прокуратура и местна власт за решаване на проблеми на местната сигурност.

Проектът се финансира от Министерството на безопасността и правосъдието и Министерството на външните работи на Нидерландия. В него ще участват Главна дирекция "Национална полиция" и две областния дирекции на МВР - в Сливен и Шумен. Предстои обучение на наши служители на реда във финансиращата страна, след което ще бъде разработен справочник с добрите практики.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони