Предимно слънчево време утре

Тази нощ ще има значителна облачност. Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното за месеца. В сутрешните часове на места в низините видимостта ще е намалена. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8° и в Североизточна България, в отделни райони, защитени от вятъра, е възможно да се образува слана.

Утре облачността ще е разкъсана, по-късно през деня на места намаляваща до предимно слънчево време. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи „Фокус”.

Максимални температури между 13° и 18°, в крайните северозападни райони малко по-ниски. Над Черноморието ще има разкъсана облачност, по-значителна преди обяд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 14°-16°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, по високите части до умерен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра – около 8°.

В четвъртък ще има разкъсана облачност, над много райони през деня намаляваща и до слънчево. Сутринта на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Вятърът ще е от изток, сутринта - слаб, около и след обяд в Източна България и Дунавската равнина ще се усили до умерен. Минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните между 16° и 21°.

В петък облачността ще се увеличи и ще бъде предимно значителна. На отделни места, главно в Западна България ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще са с градус-два по-високи, а дневните по-ниски от предишния ден.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето