Трети шампион идва в "Левски"

Йордан Милиев за втори път се върна в „Левски“. Централният защитник се появи на „Герена“ спешно, за да замести контузения тежко младок Деян Иванов като първа резерва за поста.

Милиев стана третото есенно завръщане на бивш „син“ футболист след Живко Миланов и Владимир Гаджев. Покрай вливането на опит волно или не управата инжектира и шампионски дух на отбора, защото и тримата са печелили титлата с клуба.

Милиев дойде за първи път на „Герена“ през януари 2009-а. През лятото на 2012-а отиде в „Ирони“ (Рамат Хашарон) под наем, но се върна през ноември заради опасната обстановка в Израел.. От януари 2014-а премина в македонския „Шкендия“. Няма официален мач от 14 април, а от лятото си търси клуб.

Милиев има 121 двубоя и 3 гола в синьо. Снощи се чакаше 28-годишният бранител да подпише краткосрочен договор с „Левски“. По-рано Миланов и Гаджев приеха контракти срещу месечни заплати от 4000 лева, което е дребна сума с оглед на традиционните за кариерите им възнаграждения. Нищо чудно Милиев да е на по-ниска кота - примерно 3000.

Едва 19-годишният Деян Иванов днес ще претърпи операция на скъсани връзки на коляното. През декември защитникът ще се подложи на планирана отдавна хирургическа интервенция и на другото коляно. Всъщност той трябваше да се оперира отдавна, но не искаше да оставя отбора без резервен централен защитник. И пострада по-сериозно...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ