Правната комисия се събира за ЦСКА до петък

Правната комисия на БФС ще заседава до края на работната седмица. Председателят Иван Колев ще свика заседанието, на което трябва да се разгледат документите на ЦСКА за приемственост между новото и старото дружество.

Становището, по всичко личи, най-вероятно ще е негативно за съществуването на пряка връзка между ФК ЦСКА и ПФК ЦСКА АД. Това значи, че отборът в червено не може да продължи във „В“ група под шапката на новото дружество. Поне засега.
ЦСКА с треньор Христо Янев, спечелил 10 от 10 победи в първенството на трета дивизия, обаче няма да бъде изхвърлен от групата. Просто ще продължи да играе като част от ПФК - дружеството с големи задължения.

Нататък вариантите минават през това дали назначеният синдик ще продаде спортното наследство на ЦСКА - например музея с купите (над 130 трофея), на новия ФК ЦСКА. С такъв актив дружеството вече може да претендира за наследник на най-титулувания ни клуб.

Дотогава би трябвало да е минало и заседанието на Изпълкома на БФС, което трябва да приеме за член новото дружество. Двете неща биха легитимирали ФК ЦСКА „начисто“ във „В“ група.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ