Захариева: Отношенията между България и Русия са добри

Диляна Попова: С Асен сме заедно

За две години санираха или довършват работата по 49 блока в Сливен

3 години затвор за мъж, наръгал съквартирант в корема

Шефът на АПИ Георги Терзийски се срещна с кметовете на Бистрица и Панчарево

Втори фалстарт на дело за удавено в басейн момиче

Нов данък „нощувка“ за стаите за гости

40 минути след нагъл грабеж над младежи полицията задържа извършителя

Фандъкова за тол системата: От месеци водим тежки преговори с АПИ, хората няма да плащат

Стотици отдадоха почит на Апостола в Шумен

Съд спря строителството на висока сграда на метри от варненския плаж

Зам.-министърът на земеделието Чавдар Маринов: Над 25% от заетите в област Велико Търново работят в сферата на земеделието Пред над 200 стопани от региона експерти разясниха бъдещето на Общата селскостопанска политика

Слави Трифонов: Дистанцията между политическата класа и избирателите се е задълбочила до нетърпимост

Антики в кашони и амбалажна хартия откриха в офис на Васил Божков (СНИМКИ)

Кобрата: Ще изляза на българска песен срещу Джошуа

Отказаха да върнат лиценза на гръмналия завод в Горни Лом

Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките (МСОИСД) отказа да възстанови лиценза на „Видекс“, собственик на гръмналия завод в с. Горни Лом, отнел живота на 15 мъже и жени. С решение на съвета фирмата няма право да кандидатства за нов лиценз за срок от 2 години.

От МСОИСД посочват, че с действията си по транспортиране, утилизация и изпълнение на договора за унищожаване на противопехотни мини, собственост на Гърция, фирмата е дискредитирала България като добросъвестен изпълнител на поети международни задължения в рамките на ратифицираната от НС и влязла в сила Конвенция за забрана на използването, складирането, производството и трансфера на противопехотни мини и за тяхното унищожаване.

Както писа „Труд“, през февруари тази година с друго свое решение МСОИСД спря за 6 месеца лиценза на „Видекс“. След изтичане на срока от фирмата са внесли заявление за възстановяване на разрешителните им за износ и внос на продукти, свързани с отбраната. Искането обаче е отхвърлено на последното заседание на МСОИСД.

На 1 октомври миналата година адски взрив в цех за утилизация на мини отне живота 15 работници и служители на барутната фабрика. Самият цех бе унищожен из основи. Година по-късно разследването на тежкия инцидент все още не е приключило. Продължава досъдебното производство, водено от Националната следствена служба.

Решението на МСОИСД може да се обжалва пред съда.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.