Моторист се преби на пешеходна пътека в Русе

Моторист се преби на повдигната пешеходна пътека в Русе. Инцидентът е станал около 2 ч. на бул. "Цар Освободител", съобщиха от полицията. 41-годишният Д.И. не съобразил скоростта и когато минавал през изкуствено повдигнатия асфалт, изтървал кормилото и паднал на платното.

Пристигналият мотопатрул засякъл, че моторът е без регистрационен номер. Пострадалият бил откаран веднага в местната болница със счупен ляв крак. Той не бил тестван на място с дрегер за алхокол, а му бил издаден талон за медицинско изследване.

55-годишна жена пък е била блъсната на пешеходна пътека на същия булевард от лек автомобил "Фолксваген Голф". Шофьорът М.С. /51 г./ отнел предимството на пресичащата М.Й. и я повалил на пътя. При лекарския преглед в спешното отделение на МБАЛ се оказало, че тя е леко ранена само с контузия на коленете и била пусната да се възстановяна вкъщи.

Случаите се изясняват. За да се ограничи скоростта, общината изгради повдигнати "зебри" на натоварени улици в крайдунавския град. На три места пешеходните пътеки бяха обозначени с надписи "Погледни наляво" и "Погледни надясно", за да предупреждават минувачите. След зачестилите катастрофи с пешеходци, по кръстовища в пикови часове дежурят униформени полицаи. Хората обаче се оплакват, че шофьорите не спират на пешеходни пътеки и рискуват да ги отнесат в движение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони