Румен Петков: Този формат на управление няма да издържи

Чайковски е насилен да изпие чаша с отрова Платонична връзка с аристократка позволява на композитора да живее охолно

20 хил. лв. откраднаха от каса на хотел в Сапарева баня

Учителка постави световен рекорд за правене на глинени купички

Изправят на съд двама извършители на данъчно престъпление Щетите за държавната хазна са за близо половин милион лева

Тръгва нова процедура за избор на шеф на СГС

Изпращат пенсиите след 8-ми май

Предупредиха евреите в Германия да не ходят с кипа

Пожар изпепели гаражи и офис на ДПС в родното село на Карадайъ

Вижте някои от обясненията за фантастичната форма на Кейт след раждането

Екоминистерството: Спазвайте противопожарните правила в защитените територии

Апелативният съд в Търново гледал за година 88 дела за предсрочно освобождаване на затворници Пандисчия мотивирал иска си за свобода с Удостоверение от курс за умение за мислене

Война на световете Подиграва ли се поетът Петър Чухов с литературната памет на Вапцаров?

49 филма ще бъдат представени на кинофестивала „Златна липа“

Мая Манолова: Високите сметки за март кредитират безлихвено “Топлофикация София”

Мария Календерска: Вместо да инвестираме в дупките, ние ще инвестираме в хората

Снимка: МВР

Изграждането на студентския кампус може да се превърне в бъдещето на нашите деца и бизнес плана за София

В нашата програма няма много обещания, има стратегия. Вместо да инвестираме в дупките, ние ще инвестираме в хората. Това ще бъде нашата мисия. Ако глобя фирмите, които правят некачествени ремонти, уверявам ви всичко ще бъде инвестирано в здравеопазване и образование. Когато започнем да правим качествени ремонти и да не ги повтаряме, ще можем да си купим линейки и да отпуснем стипендии за лекари, които да се обучават в София, а след това да остават да работят в столицата. Това заяви кандидатът за кмет на ПП „България без цензура“ Мария Календерска и водач на листата за общински съветници с Бюлетина №9 по време на среща със симпатизанти от столичния район “Надежда”.

„София трябва да се управлява с уклон към хората. Не може в столицата да има домове за 2430 бездомни кучета и приют, разположен на цели 20 дка, а в същото време да има подслон само за 370 бездомници“, категорична е Календерска. Според нея общината трябва да влезне в повече публично частни партньорства и да направи домове за възрастни и бездомни хора. „Отново да се възобнови социалният патронаж и социалните кухни, от които много хора получаваха топла храна поне веднъж на ден“, е още един от приоритети на Календерска, след влизането й в Столичния общински съвет.

Вярвам, че щом сте тук, не живеете много по-добре в последните години, в които ни управлява г-жа Фандъкова. С тези думи Календерска се обърна към събралите се симпатизанти. „Сигурна съм, че ще имаме силен глас в Общинския съвет. Възнамерявам всяка една тяхна далавера да я изваждам на показ, защото Вие заслужавате да знаете къде и как се изразходват парите ви“, заяви кандидатът за кмет като подчерта, че твърде много общински жилища и твърде много обществени поръчки са разпродадени и раздадени на наши и ваши.

Според Календерска в момента парите се наливат в определени общински предприятия, които печелят десетки милиони левове на година, теглят кредити за стотици милиони и винаги са на загуба. Тя обяви, че тези предприятия дори са полу-общински полу-търговски. Календерска определи подобно инвестиране като лош мениджмънт. „Това е схема, защото това предприятие е в този вид, за да може да се източва от фирмите, които правят фиктивни ремонти и фиктивни инвестиции“, категорична е кандидат-кметицата.

„Премахването на паяци е друга моя кауза, за която ще се боря“, обяви още Календерска като даде пример с редица европейски градове, в които подобна практика не съществува. „Слагат ти скоба и пак си плащаш глобата, само че е по-ефективно и предприятието няма винаги да е на загуба, каквото наблюдаваме в момента“, аргументира се тя.

Самотна майка сподели пред Календерска и събралите се симпатизанти, че има син, който е ученик, и от три години й повтаря, че не иска да учи в България. С тъга тя отбеляза, че всъщност държавата ни пропъжда своите деца и заради огромното безхаберие на властимащите, тя ще изгуби детето си като изпълни желанието му и го изпрати в чужбина. „Това ще е съдбата на много майки“, яростно отсече тя като отбеляза, че нямат лоста, с който да ги спрат, тъй като държавата ни е абдикирала от образованието.

„Това, което ние сме планирали като SOS-стъпки, са отпускане на стипендии за ученици и студенти от общината и преференциални пътувания в градския транспорт на хората, които работят в системата на образованието“, обяви от своя страна Календерска като категорично заяви, че общината е длъжна да подкрепи своите собствени кадри в образователната система.

Кандидатът за кмет на ББЦ сподели пред столичани и един основните приоритети в управленската си програма – изграждането на студентски кампус. „София е последна спирка за много емигранти от цялата страна, но ако децата ни имат алтернативата да останат в един такъв студентски кампус, вероятно биха намерили причина да не напускат родината си“, заяви Календерска като посочи за пример Американския университет в Благоевград, който издържа в момента половината град. „Там българските студентите обменят знания и опит с чуждестранни студенти от Азия, Африка и целия Балкански полуостров. Те плащат висока такса, голяма част от която остава за самия университет. Реално тези обучаващи се млади хора са инвеститор в общината, тъй като харчат парите са там“, каза тя. „Реализирането на тази идея може да се превърне в бъдещето на нашите деца и бизнес плана за София“, категорична е Календерска.

„Аз ви обещавам да запазим връзка и след изборите и ви уверявам, че няма нито пост, нито сума, която може да ме накара да последвам примера на 8-те наши депутати, които напуснаха ББЦ в преследване на лично облагодетелстване“, обърна се в заключение към симпатизантите си кандидат-кметицата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.