Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 29 февруари 2020

Дневният хороскоп на Алена за събота, 29.02.2020

На 29 февруари 2020 да почерпят

Проф. Тодор Кантарджиев: Ситуацията с коронавируса не е толкова страшна, но никой не слуша

Премиерът е разговарял с Кириакос Мицотакис за ситуацията с мигрантите

Българи дариха 178 000 евро за бебето Анди Чернодробната трансплантация ще е в Германия, някой от родителите ще е донор

Младен Маринов: Предприемаме всички мерки за засилена охрана на границата

Борисов към Шарл Мишел: Безопасността на външните граници има пряко отношение към общата сигурност на ЕС

Борисов и фон дер Лайен обсъдиха проблема с мигрантите в Турция

Първите тестове за коронавирус в отбора на „Лудогорец“ са отрицателни

Турция пусна бежанците (обзор) Премиерът Борисов прати армия и жандармерия по границата

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ангела Меркел разкритикува нападението срещу турски войници в Сирия

Турция е поискала от Русия незабавно да спре огъня в Идлиб

ВМА: Всички проби, изследвани за коронавирус днес, са отрицателни

Мултифункционални спортни площадки ще има в четирите големи селища на община Горна Оряховица

В Горна Оряховица вече има толкова много спортисти, че има нужда от още спортни зали. През изминалите четири години децата, занимаващите се със спорт, са се увеличили многократно и това е заради осигурените добри условия. Горна Оряховица отново е спортен град, заявиха ръководителите на спортните клубове в общината на среща с кандидата за кмет от ПП ГЕРБ инж. Добромир Добрев. Идеята е много добра и заслужава да бъде обмислена, ако волята на избирателите е на наша страна на 25 октомври. Акцент в нашата програма за следващия мандат е ремонтът на стадиона, за който има одобрен проект, чакащ финансиране, както и ремонтите на залите по акробатика и по тенис на маса. В четирите големи селища на общината ще бъдат изградени по една нова мултифункционална спортна площадка, ангажира се инж. Добрев. Кандидатът за кмет припомни, че средствата за спорт през изминалия мандат са се увеличили трикратно. Освободени от такса с решение на Общинския съвет са всички първенства, ползващи спортната зала, както и спортните клубове. Също с решение на Общинския съвет преди три години в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Горна Оряховица бе сформирана спортна паралелка, където децата се обучават в три вида спорт. Идеята се оказа изключително успешна и през тази учебна година бе направен трети прием на първокласници-спортисти.

На срещата с ръководителите на спортните клубове присъстваха и кандидатите за общински съветници Даниел Костадинов, Йорданка Кушева, Димитър Николов, Милчо Милев и Добрин Дериджиян.

„Спортът беше една от областите, в която работихме с вашата изключителна подкрепа. Вие трябва да имате по-голямо място в училищата, за да могат още повече деца да спортуват”, обърна се към треньорите Йорданка Кушева, в чийто ресор на заместник-кмет за изминалия мандат бе спортът.

„Радва ме фактът, че в Общината има близо 30 спортни клуба, а това говори само, че инж. Добрев и екипът му са осигурили максимално добри условия за подготовка на спортистите. Докато другите сега обещават, той отчита”, заяви Димитър Николов.
Близо 3 000 състезатели в общината практикуват 20 вида спорт. През изминалия мандат Горна Оряховица е била домакин на близо 140 държавни, зонални и контролни първенство, турнири и спортни срещи. За 4 години градът е посрещнал над 13 300 състезатели от страната и чужбина, в различни видове спорт. Спортна зала „Никола Петров” е била домакин на близо 260 състезателни дни.

„Препълнените спортни зали са стимул за нас. Мотивират ни нашите шампиони, защото един шампион в спорта е шампион и в живота”, заяви инж. Добромир Добрев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.