Без почивка за бавния и напрегнат ЦСКА

Атина към Анкара: Не сме Ирак или Сирия, можем да се защитим

Мария Захарова: Кокаинът в посолството в Аржентина няма общо с руските дипломати

Започна градеж на храм “Св.Райко Шуменски”

Тази година откриват „Пловдивци“ – първият нов язовир от 30 години

Протестиращи блокираха отново пътя Е-79 край Видин

Кушията в Априлово през обектива на “Труд” (СНИМКИ)

Мъже с качулки запалиха камиони и багери на транспортна фирма

МВнР: Избягвайте пътувания на Балканите заради тежката зимна обстановка

Махат „Александър Велики“ от летището в Скопие (ВИДЕО)

Нови изисквания към общинските съветници ще има от следващия мандат

60-годишен закон засяга над 10 000 деца годишно у нас Игра „Не ме съди, човече” събра родители и хлапета във Варна

Цветан Цветанов в Симитли: Президентът желае скандали, огорчен е, че не може да управлява страната еднолично (СНИМКИ)

Деца на Фондация „Димитър Бербатов“ със златни медали от математическа олимпиада

Цачева отряза надзирателите за 20% увеличение на заплатите Ще се търсят възможности в бюджета за следващата година

Мултифункционални спортни площадки ще има в четирите големи селища на община Горна Оряховица

В Горна Оряховица вече има толкова много спортисти, че има нужда от още спортни зали. През изминалите четири години децата, занимаващите се със спорт, са се увеличили многократно и това е заради осигурените добри условия. Горна Оряховица отново е спортен град, заявиха ръководителите на спортните клубове в общината на среща с кандидата за кмет от ПП ГЕРБ инж. Добромир Добрев. Идеята е много добра и заслужава да бъде обмислена, ако волята на избирателите е на наша страна на 25 октомври. Акцент в нашата програма за следващия мандат е ремонтът на стадиона, за който има одобрен проект, чакащ финансиране, както и ремонтите на залите по акробатика и по тенис на маса. В четирите големи селища на общината ще бъдат изградени по една нова мултифункционална спортна площадка, ангажира се инж. Добрев. Кандидатът за кмет припомни, че средствата за спорт през изминалия мандат са се увеличили трикратно. Освободени от такса с решение на Общинския съвет са всички първенства, ползващи спортната зала, както и спортните клубове. Също с решение на Общинския съвет преди три години в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Горна Оряховица бе сформирана спортна паралелка, където децата се обучават в три вида спорт. Идеята се оказа изключително успешна и през тази учебна година бе направен трети прием на първокласници-спортисти.

На срещата с ръководителите на спортните клубове присъстваха и кандидатите за общински съветници Даниел Костадинов, Йорданка Кушева, Димитър Николов, Милчо Милев и Добрин Дериджиян.

„Спортът беше една от областите, в която работихме с вашата изключителна подкрепа. Вие трябва да имате по-голямо място в училищата, за да могат още повече деца да спортуват”, обърна се към треньорите Йорданка Кушева, в чийто ресор на заместник-кмет за изминалия мандат бе спортът.

„Радва ме фактът, че в Общината има близо 30 спортни клуба, а това говори само, че инж. Добрев и екипът му са осигурили максимално добри условия за подготовка на спортистите. Докато другите сега обещават, той отчита”, заяви Димитър Николов.
Близо 3 000 състезатели в общината практикуват 20 вида спорт. През изминалия мандат Горна Оряховица е била домакин на близо 140 държавни, зонални и контролни първенство, турнири и спортни срещи. За 4 години градът е посрещнал над 13 300 състезатели от страната и чужбина, в различни видове спорт. Спортна зала „Никола Петров” е била домакин на близо 260 състезателни дни.

„Препълнените спортни зали са стимул за нас. Мотивират ни нашите шампиони, защото един шампион в спорта е шампион и в живота”, заяви инж. Добромир Добрев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.