"Видинчани, излезте и гласувайте! Ние сме едни от вас", призова Катя Трифонова, кандидат за общински съветник от "Единни за промяна"

Педагог, магистър по "Мениджмънт в образованието", директор на СОУ "П.Р.Славейков" във Видин. Това е само малка част от богатата професионална биография на кандидатката за общински съветник от листата на "Единни за промяна" Катя Трифонова.

"Промяната във Видин трябваше да настъпи по-рано. Но видинчани сякаш са по-консервативни. Тук много трудно хората изразяват гласно мнението си, много трудно дори ще излязат да протестират, за да защитят правата си. Назрял е моментът, в който видинчани трябва да кажат "стига!", да обявят, че не са съгласни с начина, по който са управлявани", заявява Трифонова, която зад гърба си има 42 години трудов стаж в образованието, на което е отдала целия си живот.

"Вътрешното ми чувство никога не ме е подвеждало. Имам богат опит от многобройните си срещи и разговори и с млади, и с по-стари хора. Затова имам пълно доверие на нашия кандидат за кмет Росица Кирова. Тя е борбена, има не само огромно желание, но и умения да бъде един добър кмет на Видин. Такъв, какъвто не сме имали", казва Трифонова.

Връщайки се назад във времето, Трифонова си спомня и за първата си среща с Кирова: "Беше преди 7-8 години. По време на една предизборна кампания дискутирахме какъв трябва да бъде бъдещият кмет, бъдещото управление и какво трябва да се подобри в сферата на образованието и в общината. Спомням си, че тогава при една среща в залата на Филхармонията бяхме аз, Росица Кирова и Ирена Александрова. Трите остро критикувахме всичко, което се случва във Видин и в работата на местната власт. Тогава, по едно време, се спогледахме и си казахме, че ако ние трите имаме възможност да работим в екип, то общината няма да е в такова тежко състояние. Ето, днес дойде това време".

Катя Трифонова от никого не крие, че е човек с леви убеждения, насочени основно към социалните дейности и социалната политика. Но поради много причини не е в левицата. "Аз не изневерявам на убежденията си и искам образованието да се разглежда като една социална сфера, да се работи за доброто на децата, както и на всички, които живеят във Видин. Затова и съм в екипа на "Единни за промяна". В нашата листа има и други педагози, с които можем да реализираме идеите си. Да променим отношението към учителите, към колегите директори, към всички заети в сферата на образованието. Аз съм човек, който милее за системата на образованието. Тревожно е, обидно е, когато към колегите ми се обръщат с неуважение", заявява Трифонова.

Майка на две деца и баба на трима внука, Катя Трифонова е категорична, че от всеки видинчанин зависи съдбата на Видин.

"Призовавам съгражданите си да излязат да гласуват, защото гласуваме за хората, които трябва да мислят за Видин и които ще управляват и ръководят града ни през следващите 4 години. Гласувайте за промяната! Направете си равносметка на досегашния живот и вижте кой какво ви предлага. Направете своя избор, най-правилния избор. Ние, от "Единни за промяна", сме едни от вас, ние сме представители на всички граждани на Видин, а не на една или друга партия". Гласувайте с бюлетина номер 11 за кандидатът за кмет Росица Кирова и листата за съветници на "Единни за промяна!".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини