Калоян Паргов: Ремонтът около НДК се прави некачествено и безконтролно

Групата общински съветници на БСП инспектираха ремонта на НДК

Общинските съветници на БСП проведоха заседание на открито, защото по волята на мнозинството на ГЕРБ СОС няма да заседава повече от 3 месеца. Заседанието се проведе пред НДК, за да се направи проверка как върви ремонтът на пространството около двореца. Поводът бе сигнал на гражданини за нанeсени щети в резултат на ремонтните дейности.

„Ремонтът около НДК се прави некачествено и безконтролно. Същото може да видите в „Младост“, на новия булевард , който беше изграден с европейски средства като надземна част от метрото до Бизнес парка. Всички в Бизнес парка са потресени, защото много бързо започна да се разваля, това което туко.що е направено. Това е поредният пример как се строи двойно и тройно по-скъпо, така че някой да прибере големи комисионни“, каза Калоян Паргов.

Ремонтът на НДК традиционно се бави. Срокът за приключване на ремонта беше в края на ноември, а сега се отлага за 2016 г. След проведената обществена поръчка се появява необходимостта от допълнителни ремонти, респективно от отпускане на нови средства, повишаващи първоначално обявената цена. Освен това качеството на ремонтите не е задоволително. Преди 2 години, когато се строеше метрото при НДК, се извърши ремонт на подлеза. Само след около година и половина резултатът е потресаващ – течащи тавани, разлепени плочки и ръждясали елементи, които няма как да са причинени от вандализъм, с което се оправда фирмата изпълнител. „Така изтичат парите на софиянци, с ремонт върху ремонта“, категорична бе Милка Христова.

Водачът на листата на БСП Лява България Калоян Паргов, кандидатите за общински съветници Милка Христова и Николай Белалов, кандидатът за кмет на „Лозенец“ Румен Георгиев, кандидатът за кмет на „Възраждане“ Иван Таков и кандидатът за кмет на „Триадица“ Диана Тонова сред заседанието на открито направиха оглед на спортната зала, която се намира под площада. Таванът на залата тотално е протекъл в резултат от наземния ремонт на площада. А собственикът й се чувства безпомощен в търсенето на това кой е виновен и трябва да го обезщети за нанесените щети.

Коментари

Задължително поле