Дълг от 16 лева към столичната „Топлофикация” стигна до 3000 лева

Как 16 лева дълг се превърнаха в над 3000 лв., без длъжникът да ги дължи наистина и без да подозира. Потърпевшият от този абсурд е столичанинът Любен Цонков, съобщава Нова телевизия.

Всичко започнало преди години, когато майка му, днес вече покойница, започнала да трупа неплатени сметки за парно и топла вода. Логично, „Топлофикация" завежда дело и го печели, а днес дългът от 6000 лева плащат нейните синове.

„Пет дни, след като получихме решението, аз изпратих моята съпруга, беше адвокат по делото, да отиде в „Топлофикация", да се срещне с техните юристи и да уредим изплащането на този дълг", обяснява Цонков.

Оттук започват и грижите му. Оказва се, че има разлика от 16.32 лева между сумата, която „Топлофикация" иска, и разпоредената за плащане от съда. Любен отказва да започне да плаща въпросните 6000 лева, преди грешката да бъде премахната. От „Топлофикация" естествено обещават да направят това. Въпреки многобройните обаждания от страна на семейство Цонкови, сумата от 16 лева продължава да живее в системата.

„Преди 2-3 месеца брат ми се обажда и ми казва, че има запор върху заплатата си и „Топлофикация" търси от него и мен сумата от 9000 лева, което включва такса за съдебен изпълнител и т.н.", разказва Любен.

От „Топлофикация” не вярват, че са допуснали някаква грешка, нито че техен служител е отказал да разгледа проблема и да го реши. Все пак от там посъветваха длъжниците да се обърнат към дружеството и да потърсят заедно решение на казуса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини