Външно министерство съветва българите да не пътуват до Ерусалим

Категорично се препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътувания до Ерусалим, особено в т.нар. „Стар град“, както и да се избягват и други туристически дестинации в страната и в Западния бряг. Това се посочва в препоръка на Министерство на външните работи към българските граждани, пътуващи за Израел.

За намиращите се български граждани на израелска територия се препоръчва да избягват пътувания с градски транспорт и посещаване на публични места, на които се събират голямо множество от хора, поради потенциална опасност от стълкновения и терористични атаки.

Българските граждани, пребиваващи в Израел, следва да се въздържат от пътувания до граничните на Израел райони с напрежение – най-вече по границата с Газа, но също и в граничните райони със Сирия и с Ливан. Съществува потенциална опасност от спорадичен ракетен или друг обстрел срещу израелска територия, като вече са регистрирани няколко такива инцидента.

Препоръчва се на българските граждани, краткосрочно пътуващи до Израел по неотложни причини, да се регистрират на интернет страницата на МВнР или да предоставят координати за връзка на посолството на Република България в Тел Авив.

Контакти на Посолството на Р България в Тел Авив:

Адрес: 21, “Leonardo da Vinci” str., Tel Aviv 64733, Israel

Тел.: +972 36961378, +972 36961361

Спешна линия: +547640089; +546680551; +545954379

[email protected]; [email protected]; [email protected]

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини