Почина доайенът на българския пиар проф. д-р Тодор Петев

Късно снощи почина доайенът на българския пиар, проф. д-р Тодор Петев.

Българско дружество за връзки с общественоста, Българска асоциация на пиар агенциите, Асоциация ИМАГИНЕС, Българска академична асоциация по комуникации, изразяват своите дълбоки съболезнования по повод кончината на проф. Тодор Петев!

Със своята обществена, преподавателска и научна дейност, проф. Петев оставя зад себе си и в принос на всички нас богато наследство, което включва създаването на кадетрата на ЮНЕСКО “Комуникация и връзки с обществеността” във факултета по Журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“, учредяването на Българско дружество за връзки с обществеността, на което бе и първият председател и почетен такъв до кончината си, стотици свои възпитаници, които днес формират гръбнака на преподаването и практическото развитие на професията по връзки с общественоста в България.

Научните му търсения, събрани в редица статии, монографии, рецензии, студии и др., винаги ще бъдат важна част и принос в развитието на науката, преподаването не само у нас.

Проф. Петев бе носител на награда за цялостен принос в развитието на PR в България на БДВО, както и кавалер на званието „PR Легенда“, с което бе удостоен от Българската конфедерация за връзки с обществеността (БДВО, Асоциация ИМАГИНЕС, БААК), по време на Втория PR фестивал в България, проведен през 2008 г.

Поклон пред светлата му памет!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини